DRETES

Álvarez de Toledo: «Amb Vox em distancien moltes coses, però podem treballar junts»

La parlamentària ha reiterat que era partidària de l'abstenció en la moció de censura

zentauroepp50049166 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen200913180512

zentauroepp50049166 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen200913180512 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La diputada i exportaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha manifestat que de Vox la distancien infinitat de coses, moltíssimes, des del començament, i com a periodista ha escrit «pàgina dures» sobre aquest partit i com a membre del PP ha sigut «la més crítica, bel·ligerant», però també hi ha moltes altres coses que sí que la poden unir o poden servir per treballar conjuntament en defensa de l’ordre constitucional».

«Si jo miro el que em distingeix d’una persona de Vox, de Ciutadans –partit que ha reconegut que ha arribat a votar en el passat– i fins i tot de certs sectors socials i polítics del PSOE, en la vida podré defensar el meu país», ha esgrimit la parlamentària.

En aquest sentit, Álvarez de Toledo ha considerat que el discurs pronunciat pel president del seu partit, Pablo Casado, en el debat de la moció de censura presentada per Vox al Congrés, a què el PP va votar no, marca «un punt d’inflexió en la relació del Partit Popular amb Vox», que pot suposar una «voladura dels ponts amb els votants de Vox», cosa que es veurà «en els pròxims mesos i fins i tot anys».

La parlamentària ha reiterat que era partidària de l’abstenció en la moció de censura. «Ho vaig dir abans i ho vaig repetir en la reunió del grup parlamentari que hi va haver després del ple» perquè «no podíem donar els nostres vots de recolzament a Pedro Sánchez perquè sortís reforçat políticament». A més, ha continuat, l’abstenció «reflectia molt bé la nostra voluntat de reconstruir aquest gran espai del constitucionalisme».

Posició dins el PP

Álvarez de Toledo ha recalcat que hi ha «molts elements» del discurs de Pablo Casado «que comparteixo plenament» ja que «soc una gran defensors de la reivindicació constitucional, de la Transició i els seus valors, de fer front a qualsevol forma de populisme i nacionalisme».

Notícies relacionades

Sobre la seva posició dins el PP, la diputada ha afirmat que comparteix «la immensa majoria de qüestions», però «hi ha vegades que discrepo i el que reclamo per mi i per a qualsevol parlamentari és el dret a fer-ho perquè la discrepància és perfectament compatible amb l’acatament de la decisió del grup».

Segons la seva opinió, s’ha de poder discrepar «públicament i després acatar la decisió» presa pel grup o el seu president, per emfatitzar que el «poder», «domini» i «monopoli» que té el partit sobre el vot, no «li dona el monopoli sobre la veu».