imatge viral

Ábalos demana disculpes per la fotografia al costat de Lastra fumant al pati del Congrés

Ha lamentat que no pot «actuar de cap altra manera», perquè ha esmentat com a alternatives «deixar de fumar» o no sortir al pati»

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha reconegut, a més, que l'«horroritza» sentir parlar del toc de queda

undefined55493448 16 10 2020 el ministro de transportes  movilidad y agenda ur201019184129

undefined55493448 16 10 2020 el ministro de transportes movilidad y agenda ur201019184129 / Oscar J Barroso - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha demanat disculpes aquest dijous «als de bona fe» després que es difongués una fotografia en la qual se l’observa fumant al costat de la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, al pati de la Cambra baixa i envoltats d’un grup de periodistes sense mantenir la distància de seguretat.

En una entrevista a TVE, recollida per Europa Press, el ministre s’ha adreçat a la gent «a qui li pugui impactar la imatge» que es va captar durant la celebració del debat de la moció de censura de Vox i ha insistit que no «li importa demanar disculpes».

«Si algú realment va de bona fe, observarà que un intenta buscar un racó per fumar i, evidentment, tot aquest grupet són companys de vostès [periodistes] als quals se’ls va advertir», ha emfatitzat. Així, ha afegit que a la imatge també es pot observar el seu director de Comunicació demanant als periodistes que es retiressin.

No obstant, Ábalos ha lamentat que no pot «actuar de cap altra manera» perquè ha esmentat com a alternatives «deixar de fumar» o «no sortir al pati», cosa que els periodistes li diuen «que no deixi de fer-ho, perquè és l’oportunitat per parlar».

Així mateix, ha responsabilitzat personal de Vox de la difusió del moment. «De tota manera, això es va fer per personal de Vox que, com dic, no els importava el que estava passant a dins, sinó que es nodreixen d’aquestes qüestions», ha criticat.

Ha assegurat que sap «qui ho ha fet» i ha remarcat que «aquest és l’assetjament» al qual alguns estan sotmesos. En concret, ha recordat que recentment a València va sortir d’un restaurant a fumar i també es va viralitzar una fotografia en la qual apareixia sense mascareta.

«Jo no tinc cap responsabilitat, però és el tema de com utilitza segons qui la política per desqualificar. És igual el que opinis, el que importa és la desqualificació», ha conclòs.

Notícies relacionades

Ábalos, ha reconegut a, més, que l’«horroritza» sentir parlar del toc de queda, perquè és un «concepte que té a veure amb una situació hostil». Ábalos ha assegurat que el toc de queda, tal com s’entén a Espanya, enclou un «caràcter negatiu de repressió». «Jo soc de València, l’he viscut. En altres latituds l’he vist. Jo no l’utilitzaria», ha afegit.

Això sí, el ministre ha assenyalat que si al que es referia la Comunitat de Madrid quan va posar sobre la taula aquesta possibilitat era al tancament de l’activitat econòmica o a evitar grans concentracions de persones, tot això estava inclòs en l’estat d’alarma.