REACCIONS A L'ABSOLUCIÓ DE TRAPERO

Forn: «L'absolució obre dubtes sobre la sentència de l'1-O»

Les felicitacions al major dels Mossos per la sentència absolutòria recorden la decisió del Suprem sobre els polítics

zentauroepp51831567 20 01 2020 el exmayor de los mossos d esquadra  josep llu s 200120121909

zentauroepp51831567 20 01 2020 el exmayor de los mossos d esquadra josep llu s 200120121909 / Pool

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconseller d’Interior i condemnat per l’1-O, Joaquim Forn, ha sostingut aquest dimarts que amb l’absolució del major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero pel seu paper en l’1-O «s’obren encara més dubtes sobre la sentència del Suprem» que va condemnar per sedició els líders independentistes.

«¡Una bona notícia! Sento una immensa alegria per l’absolució del major Trapero i la cúpula d’Interior de l’1-O», ha escrit en un tuit, després de conèixer-se que l’Audiència Nacional els ha absolt de tots els càrrecs.

Condemnat pel TS a 10 anys i mig de presó, Forn era el conseller d’Interior l’octubre del 2017, càrrec en el qual va substituir Jordi Jané al juliol del mateix any.

Batlle: «¡Enhorabona, major!»

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona i exdirector general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha celebrat també l’absolució de Trapero. «¡Enhorabona, major! Una forta abraçada a vostè, a la seva dona i filla i a tots els bons amics que han patit amb vostè aquesta situació. ¡I enhorabona al cos de Mossos!», ha escrit en un tuit.

Batlle va dimitir com a director general dels Mossos el juliol del 2017, després que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont cessés el llavors conseller d’Interior, Jordi Jané, i nomenés en el seu lloc Joaquim Forn.

Notícies relacionades

El diputat de Bildu al Congrés dels Diputats Jon Inarritu ha felicitat també Trapero i ha demanat que jutgin el coronel Diego Pérez de los Cobos, encarregat de l’operatiu contra l’1-O.

Vox demana que es recorri

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha qualificat aquest dimarts de «terrible» i de «vergonya» que l’Audiència Nacional hagi decidit absoldre el major dels Mossos i ha demanat que la Fiscalia «mantingui la coherència» i «recorri la resolució» al Tribunal Suprem. El diputat ha insistit que la Fiscalia «no rebi ordres» de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, perquè, segons el seu parer, Trapero era «el cap d’una banda de colpistes al capdavant d’una força armada com els Mossos» i hi havia «proves que l’incriminaven». «És una vergonya. Estava acusat de delictes greus com a sedició, organització criminal i desobediència», ha explicat en una entrevista a RTVE.