AFORAMENT

El diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez plantarà el Suprem aquest dimarts

El magistrat li va oferir la possibilitat de declarar voluntàriament per no tramitar el suplicatori

Rodríguez afirma que no ha delinquit i que no permetrà criminalitzar la protesta pacífica

zentauroepp32486324 podemos  we can  party deputy alberto rodriguez gestures whi201018115035

zentauroepp32486324 podemos we can party deputy alberto rodriguez gestures whi201018115035 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / Miguel Ángel Rodríguez

El diputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez ha decidit plantar el Tribunal Suprem i desatendre l’oportunitat que li va brindar el magistrat Antonio del Moral perquè declarés voluntàriament aquest dimarts en qualitat d’imputat en relació amb el presumpte delicte d’atemptat contra agents d’autoritat que li atribueix un jutjat canari de San Cristóbal de la Laguna.

«Des del respecte als processos judicials establerts no m’acullo a l’oferiment de l’instructor», explica a aquest diari Rodríguez. «En cap cas he comès els fets pels quals se m’investiga. Vaig anar a la manifestació, com milers de canaris i canàries a exercir els meus drets democràtics de forma pacífica. Prova de la contundència de les meves afirmacions és que no vaig ser ni detingut ni tan sols identificat per aquests suposats fets en cap moment. Governs anteriors van pretendre criminalitzar la protesta, però no ho consentirem», assevera.

No obstant, amb la seva decisió, si més no inusual en un diputat no independentista i del partit que forma part del Govern, l’instructor no podrà conèixer les seves explicacions i haurà de tramitar al Congrés el corresponent suplicatori per poder procedir a investigar-lo en relació amb el testimoni remès pel Jutjat d’Instrucció número 4 de San Cristóbal de la Laguna en virtut d’un atestat policial per la comissió d’un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i lesions.

Petició fiscal

Notícies relacionades

Sobre aquests fets, segons es recordava en la interlocutòria en què el Suprem obria un procediment, la Fiscalia ja havia presentat escrit d’acusació contra el diputat canari, com a autor d’un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat i una falta de lesions, i havia sol·licitat la imposició d’una pena d’un any de presó i un mes de multa. El jutjat d’instrucció va obrir judici oral contra ell, però a l’acreditar la seva condició de diputat, va acordar la nul·litat parcial de la interlocutòria esmentada en la part que es referia a l’aforat.

L’anterior diputada que va refusar declarar voluntàriament davant el magistrat designat instructor va ser la portaveu de Junts per Catalunya Laura Borràs, que va acabar compareixent al Suprem com a imputada quan el Congrés va autoritzar la investigació.