RENOVACIÓ DEL CGPJ

Calvo afirma que sent «vergonya» que Casado faci «anti-Espanya» a Europa

Recrimina el PP que només bloquegi i que no permeti renovar l'òrgan judicial o aprovar els Pressupostos

undefined55473736 la vicepresidenta primera del govern espanyol  carmen calvo 201018155103

undefined55473736 la vicepresidenta primera del govern espanyol carmen calvo 201018155103 / PSOE

3
Es llegeix en minuts
Agencias

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha assegurat que sent «molta vergonya» perquè el líder del PP, Pablo Casado, viatgi a Europa «només per fer anti-Espanya, antipàtria» al referir-se al seu viatge a Brussel·les per demanar que la UE avaluï la reforma del poder judicial.

«Mai el sentim dir res en favor del seu país», ha retret Calvo durant un esmorzar del PSOE de Castella-la Manxa al referir-se a la polèmica reforma del Consell General del Poder Judicial que ha plantejat l’Executiu aquesta setmana.

Calvo veu «inacceptable» que el PP s’hagi dedicat a «desinformar i inquietar la societat» utilitzant el poder judicial «per confondre a Europa» i fins i tot alarmar els ciutadans dient que els fons europeus estan en risc. «No hi ha dret que el principal partit de l’oposició li faci això a Espanya», ha afirmat.

«Ningú s’està plantejant un canvi» sobre com s’arriba a ser jutge a Espanya, ha dit la vicepresidenta a l’assenyalar que el sistema d’elecció és un dels més rigorosos d’Europa perquè està sustentat «en el mèrit i la capacitat». Ha insistit que «ningú l’ha tocat i ningú el tocarà», criticant el PP per provocar «el desprestigi d’aquest país». Un partit, ha afegit, que no accepta «els resultats de les urnes i no els accepta ni tan sols per renovar un òrgan constitucional» com és el poder judicial.

Bloqueig del PP

El PP, ha remarcat, s’ha convertit en una minoria que bloqueja: «¿Qui li ha donat un dret de bloqueig perquè aquest òrgan no aquest constituït d’acord amb els criteris de la Constitució?», s’ha preguntat la vicepresidenta afirmant que el partit de Casado s’erigeix en defensor del pacte constitucional quan el que està fent és «desmuntar-lo».

«El que diu Casado cada dia és que ‘si jo no governo, la democràcia no funciona i no em sento compromès en sostenir l’arquitectura de les institucions del nostre país’», ha afegit al recalcar que els socialistes no han fet això mai quan han perdut les eleccions. «Mai hem posat en qüestió el joc de la democràcia».

Després d’acusar el PP de ser «el principal actor de les turbulències polítiques» que hi ha a Espanya, Calvo també ha retret a Casado que no estigui ajudant en aquest moment de greu crisi sanitària, econòmica i social i, segons la seva opinió, aquesta formació no sembla «que tingui vinculació amb el partit d’Estat» que va ser al seu moment ni amb les idees més o menys centrades que van defensar.

Nous Pressupostos

Unes afirmacions que ha fet arran dels Pressupostos al remarcar que els socialistes «no poden governar amb els Pressupostos de Montoro», necessiten els de María Jesús Montero i uns comptes públics «que neixin de les urnes».

El país, ha explicat, requereix uns Pressupostos que faci «una combinatòria intel·ligent» dels fons que té Espanya amb els 140.000 milions d’euros dels fons europeus per millorar la qualitat de vida dels ciutadans, «reindustrialitzar» l’economia per ser més autònoms i que situacions com la pandèmia actual no tinguin un impacte tan gran en l’economia per la dependència de dues línies de producció.

Cal fer les reformes estructurals de les quals fa dècades que es parla per «transformar les coses dolentes que estan passant en coses bones per al present i futur d’Espanya», invertir més en la sanitat pública perquè «aquest és l’homenatge» que cal fer al personal sanitari i acabar amb la bretxa del món rural, entre altres actuacions. 

Resposta del PP

Notícies relacionades

El PP ha respost a la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, a través de la portaveu del PP en el Congrés, Cuca Gamarra, que ha replicat a Calvo aquesta afirmació realitzada aquest matí. «Vergonya la que sent Europa i molts socialistes al veure la proposta PSOE-Podem per controlar el poder judicial», ha escrit en un tuit.

«Defensar el nostre sistema democràtic davant la seva proposta és defensar l’Espanya que volem. No farem cap pas enrere», ha advertit.