EL LABERINT CATALÀ

Les antigues joventuts de CDC trenquen amb el PDECat

La JNC aposta pel projecte de Puigdemont

bonvehi-puigdemont

bonvehi-puigdemont

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts de l’antiga CDC, ha aprovat aquest dissabte trencar el protocol de relacions amb el PDeCAT i apostar pel nou partit de l’expresident Carles Puidemont, Junts.

Segons indica la JNC en un comunicat, l’acord de ruptura del vincle que l’unia amb el PDeCAT ha sigut adoptat amb el 88 % dels vots del Consell Nacional, reunit aquest dissabte en sessió extraordinària per votar la proposta plantejada pel comitè executiu nacional.

Les joventuts postconvergents afirmen que sempre han apostat «per la consolidació de Junts per Catalunya com a partit polític aglutinant del corrent central de l’independentisme», i així ho van expressar en el Congrés de Reus (Tarragona) de l’any 2019 i en diversos posicionaments del Consell Nacional.

Destaquen, en aquest sentit, que «la voluntat majoritària de la militància sempre ha sigut aquesta», i afirmen que no són ells els que s’han mogut del que defensaven, per la qual cosa el seu posicionament «no pot agafar ningú per sorpresa».

Notícies relacionades

La JNC opina, a més, que el PDeCAT «ha decidit que supedita l’objectiu nacional de la independència de Catalunya a una sèrie de condicions que nosaltres no compartim, de manera que la nostra relació no pot continuar», informa Efe.

Els joves postconvergents consideren que l’instrument més útil per caminar cap a la independència és el partit de Puigdemont perquè «des de la transversalitat vol continuar avançant en el projecte independentista sense supeditar-lo a pactar amb el Govern espanyol».