'CAS VILLAREJO'

Anticorrupció recorre la conclusió de la investigació del 'cas Dina'

Afirma que encara queden pendents de realitzar diferents diligències per practicar abans de celebrar el judici

Es remet a la interlocutòria de la Sala Penal que va tornar a Iglesias la condició de perjudicat en la causa

zentauroepp55407633 iglesias201014105737

zentauroepp55407633 iglesias201014105737 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Fiscalia Anticorrupció considera que encara queda instrucció per fer en relació amb la peça ‘Dina’ del ‘cas Villarejo’. Per això ha recorregut la interlocutòria en la qual el magistrat va donar per conclosa la investigació respecte a l’excomissari José Manuel Villarejo i, alhora, enviava al Tribunal Suprem una exposició raonada perquè s’investigui el vicepresident del Govern Pablo Iglesias per tres delictes.

Fonts fiscals han assenyalat a aquest diari que el recurs es basa en el fet que el jutge no pot donar per conclosa la instrucció del procediment sobre com va rebre Villarejo una còpia de la targeta de l’exassessora d’Iglesias Dina Bousselham, perquè encara queden diligències per practicar i el resultat pot ser crucial per a com entén el magistrat que van ocórrer els fets investigats. 

Els fiscals Miguel Serrano i Ignacio Stampa afirmen que García-Castellón desatén la Sala Penal, que en la interlocutòria en què tornava la condició de perjudicat al líder de Podem, l’instava a prosseguir la investigació en relació amb l’organització criminal que presumptament dirigia l’expolicia a la presó, aspecte que és el que determina la competència de l’Audiència Nacional per ocupar-se de la causa.

El magistrat ha rebutjat practicar tant les diligències sol·licitades per la Fiscalia com les de Bousselham en la interlocutòria de transformació de diligències, en què donava per conclosa la instrucció i 10 dies a les parts per demanar el sobreseïment de les actuacions o formalitzar l’acusació contra Villarejo i els exresponsables d’Interviu que li van entregar una còpia de la targeta del mòbil robat a Bousselham.

Sense demanar informe

Notícies relacionades

García-Castellón va dictar aquesta resolució sense demanar un informe previ a Anticorrupció, malgrat que sol ser la pràctica habitual. El ministeri públic, en una nota interna remesa al tinent fiscal del Suprem, Luis Navajas, que juntament amb un grup de fiscals de Sala serà l’encarregat de fer l’informe definitiu, s’ha mostrat contrari a investigar Iglesias a l’alt tribunal, malgrat el que ha al·legat el jutge en la seva exposició raonada.

El magistrat també ha desatès la petició insistent de la Fiscalia relativa a la necessitat de tornar a prendre declaració de Bousselham perquè aclareixi si considera responsable Iglesias del delicte de descobriment i revelació de secrets amb l’agreujant de gènere que el jutjat li atribueix per haver retingut la targeta del mòbil sense tornar-l’hi.