Trobada a Pontevedra

Borrell se suma a la protesta per la poca representació femenina en el Fòum de la Toja | VÍDEO

«Hi deu haver un error estadístic perquè la capacitat d'il·lustració mental ha d'estar estadísticament distribuïda per parts iguals entre homes i dones», lamenta l'exministre

zentauroepp53572592 brussels  belgium   29 05 2020   european high representativ200529160945

zentauroepp53572592 brussels belgium 29 05 2020 european high representativ200529160945 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, i exministre d’Exteriors, s’ha afegit a les veus crítiques per l’exigua representació femenina en el Fòrum de la Toja Vincle Atlàntic, celebrat a O Grove (Pontevedra).

Així ho va exposar a l’obrir la seva intervenció en el Fòrum de la Toja, cosa que està sent molt aplaudit a les xarxes socials:

«Gràcies per considerar-me part de les 40 o 50 ments més il·lustres del país, però aquí hi deu haver un error estadístic, perquè com que la capacitat d’il·lustració mental ha d’estar estadísticament distribuïda per parts iguals entre homes i dones no crec que això quedi perfectament reflectit en la composició de gènere d’aquest acte. És una cosa que a Europa té moltíssima importància i hi prestem molta atenció. Estic segur que en el futur la capacitat mental de les dones serà igualment present en actes.

Notícies relacionades

Després de les nombroses crítiques, el president del Fòrum de la Toja, Josep Piqué, va reconèixer haver comès «errors» i que s’hauran de tenir en compte en futures edicions.

Col·lectius i associacions de dones van emetre una carta oberta per protestar contra l’«exigua representació» femenina en el II Fòrum de la Toja Vincle Atlàntic. La carta comença mostrant el seu «malestar» per un esdeveniment que «es limitava a quatre panelistes» dones dels 40 participants, a més que «algunes imatges aparegudes en els mitjans de comunicació no reflecteixen una democràcia compromesa amb la igualtat de gènere». «És patent que s’ha ignorat la llei que empara la igualtat d’oportunitats i el compromís dels successius governs amb la paritat», afegeix l’escrit.