Ayuso va demanar ajuda a Gerard Piqué per a una compra de mascaretes a la Xina

Segons la cadena SER, el jugador blaugrana va ajudar la presidenta de la Comunitat de Madrid a materialitzar un enviament massiu de material sanitari

pique-ayuso

pique-ayuso

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En els moments més crítics del primer pic de la pandèmia de coronavirus, en els mesos de març i abril, que les administracions espanyoles (i mundials) participaven en una carrera desesperada per aconseguir material sanitari per fer front al virus, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va recórrer a Gerard Piqué per desbloquejar una compra de mascaretes a la Xina, segons ha revelat la cadena SER.

Segons fonts pròximes al jugador citades per la cadena SER i confirmades per Efe, Piqué va ser un dels contactes als quals va cridar Ayuso per materialitzar la compra de 14 milions de mascaretes, que van costar 32 milions d’euros i que es van distribuir als madrilenys de forma gratuïta a totes les farmàcies. El jugador del Barça va facilitar «contactes personals i professionals, sense cap compensació econòmica», a la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Aquesta ajuda, apunten, va consistir a posar en contacte el Govern madrileny amb el personal de Kosmos coneixedor del mercat asiàtic i organitzar el trasllat del material a Espanya en vols xàrter.

Relació via Kosmos i la Davis

Notícies relacionades

La relació del jugador blaugrana amb Ayuso ve via la seva empresa Kosmos, que organitza a Madrid la Copa Davis de tennis des de fa dos anys gràcies a un acord firmat amb el Govern de la Comunitat i l’ajuntament de la capital. L’empresa compta amb personal que té estreta relació amb el mercat asiàtic. El soci de Piqué en aquesta empresa és Edmund Chu, originari de Xangai, que és la ciutat d’on van sortir els avions amb el material.

Gerard Piqué és un dels tres socis fundadors de Kosmos Holding; els altres dos són el japonès Hiroshi Mikitani (CEO de Rakuten, propietari del Vissel Kobe i president de l’Orquestra Filharmònica de Tòquio) i el xinès Edmund Chu. Chu és el director executiu de Kosmos Holding, i director de SECA, una empresa de representació de més 200 esportistes a tot el món.