CRISI PANDÈMICA

La FAES d'Aznar critica que «un català socialista amenaci de tancar Madrid»

El 'think tank' de la dreta defensa que la mesura persegueix enfonsar l'èxit econòmic de la capital

undefined48885555 fotodeldia  graf7014  san lorenzo de el escorial  01 07 2019200929163427

undefined48885555 fotodeldia graf7014 san lorenzo de el escorial 01 07 2019200929163427 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts

La Fundació FAES, el ‘think tank’ de la dreta presidit per l’expresident espanyol José María Aznar, aquest dimarts ha fet públic un document sobre la situació a la Comunitat de Madrid en què assegura que l’economia madrilenya «ha experimentat una progressió que la situa clarament com a primera comunitat d’Espanya per renda, molt per sobre ja d’una Catalunya replegada i socialment empobrida».

En aquest marc apunta que el Govern espanyol atorga un «valor simbòlic» al fet que «un català socialista amenaci de tancar Madrid». Segons la FAES, durant dues dècades Madrid «ha consolidat una realitat política, econòmica, social i cultural «que exaspera igual l’esquerra i els nacionalistes» perquè ha emergit cap a una «posició de *vanguàrdia».

Notícies relacionades

Aquest factor, segons la FAES, explica «l’onada» que en aquesta pandèmia «situa Madrid com a diana de la desqualificació». Les crítiques, segons l’article, no deixen de ser «una manera de reconèixer l’èxit de Madrid».

En aquest sentit la FAES critica que es critiqui els «suposats efectes del centralisme» madrileny. «Que des del Govern valencià s’intenti encapçalar aquesta oposició a Madrid és una estratègia absurda», afirma abans de destacar la «solidaritat en termes inequívocs» de Madrid amb la resta de l’Estat.