Illa reclama a l'independentisme no «generar espais de bloqueig» davant la pandèmia

El ministre de Sanitat i dirigent del PSC demana eleccions anticipades a Catalunya

Meritxell Batet demana suport als pressupostos de l'Estat

zentauroepp55135939 27 09 2020 av   illa   cuidado con generar espacios de bloqu200927135217

zentauroepp55135939 27 09 2020 av illa cuidado con generar espacios de bloqu200927135217 / PSC

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha cridat aquest diumenge a superar «una dècada perduda» a Catalunya, on ha demanat que se celebrin ja unes eleccions anticipades: «Alerta amb generar espais de bloqueig enmig d’una pandèmia, cal donar la veu urgentment als catalans», ha afirmat.

El també secretari d’Organització del PSC ha participat a la tradicional Festa de la Rosa dels socialistes catalans, aquest any amb un atípic format telemàtic a causa de la pandèmia.

També han intervingut en aquest acte en línia el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el ministre de Transport i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos.

«Bucle autoreferencial»

Segons el parer d’Illa, Catalunya fa anys que «no surt d’un bucle autoreferencial» que és urgent «revertir» en els pròxims comicis de manera que es pugui «obrir una nova etapa».

Amb relació a una eventual inhabilitació ferma del president de la Generalitat, Quim Torra, ha indicat que ben aviat es coneixerà la data d’unes eleccions «que hauríem volgut conèixer molt abans».

Aquest serà el moment oportú per «tornar Catalunya al que va ser ja fa massa anys», una cosa que ha dit que només poden aconseguir, després de «lliurar un combat importantíssim», Miquel Iceta i el PSC.

Batet i els Pressupostos

Batet, al seu torn, ha animat els diferents partits amb representació institucional a posar-se d’acord davant el «gran repte» que suposa, en aquestes circumstàncies, aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat.

També ha criticat el govern català per haver «perdut el nord fa molts anys» i ha posat en relleu «tres grans aprenentatges» que ha deixat la crisi de la Covid-19: «el valor del públic», la «fonamental coordinació entre administracions» i «la resposta europea» davant aquesta emergència.

Notícies relacionades

Ábalos també ha animat a la resta de formacions polítiques a treballar per a l’aprovació dels «Pressupostos més importants de la democràcia», ja que és hora que tots optin per «assumir sacrificis» i que ningú «busqui excuses per desentendre’s de la situació actual».

«Ningú que estimi el seu país i respecti els espanyols els pot donar l’esquena», ha avisat.