RESPOSTA AL SUPREM

La CUP carrega contra JxCat i ERC per obviar-los davant la inhabilitació de Torra

«L'absència d'unitat és total i absoluta. No ens en fem responsables», etziba Riera

zentauroepp54953022 riera200916132015

zentauroepp54953022 riera200916132015 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha donat aquest dimecres per dinamitades les negociacions en el si de l’independentisme  per teixir una resposta conjunta a la previsible inhabilitació del president Quim Torra. Segons els anticapitalistes, JxCat i ERC s’han «tancat als seus despatxos» per «repartir-se les cadires» davant els pròxims mesos amb un Govern en funcions, sense centrar-se en com afrontar la decisió del Tribunal Suprem i obviant el paper dels anticapitalistes.

«L’absència d’unitat és total i absoluta. No ens en fem responsables», ha etzibat el diputat Carles Riera a les portes de la seu del partit. «Avui hem sentit el protagonista de la jornada, el president Torra, dir que s’havia de plantar cara, mantenir viu el Govern i que per això no convoca eleccions, també per fer front a la crisi sanitària social i econòmica. Però ¿què està passant en realitat? Que el president encara no ha concretat, no ha explicat, que farà l’endemà de ser inhabilitat», ha dit Riera, acusant els socis en el Govern de «tancar-se als seus despatxos» per discutir «els seus interessos de partit, per sobre de la situació d’emergència de les nostres institucions».

Notícies relacionades

El cupaire ha exigit que no sigui el Tribunal Suprem qui marqui el calendari electoral a Catalunya, però fonts de la CUP admeten que, a poques hores de saber la resolució, «tot està dinamitat». Postconvergents i republicans han rebutjat la proposta cupera, que passa per la ‘via Venturós’, pactar eleccions i oferir a Torra una presidència simbòlica sense funcions administratives.

Riera ha escenificat una «última crida» a les forces independentistes per acordar els passos a seguir, malgrat que fonts dels anticapitalistes dubten que les converses amb ells es reactivin.