20 d’oct 2020

Anar al contingut

RESPOSTA AL SUPREM

La CUP carrega contra JxCat i ERC per obviar-los davant la inhabilitació de Torra

«L'absència d'unitat és total i absoluta. No ens en fem responsables», etziba Riera

Júlia Regué

La CUP carrega contra JxCat i ERC per obviar-los davant la inhabilitació de Torra

Bernat Vilaro

La CUP ha donat aquest dimecres per dinamitades les negociacions en el si de l’independentisme  per teixir una resposta conjunta a la previsible inhabilitació del president Quim Torra. Segons els anticapitalistes, JxCat i ERC s’han «tancat als seus despatxos» per «repartir-se les cadires» davant els pròxims mesos amb un Govern en funcions, sense centrar-se en com afrontar la decisió del Tribunal Suprem i obviant el paper dels anticapitalistes.

«L’absència d’unitat és total i absoluta. No ens en fem responsables», ha etzibat el diputat Carles Riera a les portes de la seu del partit. «Avui hem sentit el protagonista de la jornada, el president Torra, dir que s’havia de plantar cara, mantenir viu el Govern i que per això no convoca eleccions, també per fer front a la crisi sanitària social i econòmica. Però ¿què està passant en realitat? Que el president encara no ha concretat, no ha explicat, que farà l’endemà de ser inhabilitat», ha dit Riera, acusant els socis en el Govern de «tancar-se als seus despatxos» per discutir «els seus interessos de partit, per sobre de la situació d’emergència de les nostres institucions».

El cupaire ha exigit que no sigui el Tribunal Suprem qui marqui el calendari electoral a Catalunya, però fonts de la CUP admeten que, a poques hores de saber la resolució, «tot està dinamitat». Postconvergents i republicans han rebutjat la proposta cupera, que passa per la ‘via Venturós’, pactar eleccions i oferir a Torra una presidència simbòlica sense funcions administratives.

Riera ha escenificat una «última crida» a les forces independentistes per acordar els passos a seguir, malgrat que fonts dels anticapitalistes dubten que les converses amb ells es reactivin.