22 set 2020

Anar al contingut

ALS 84 ANYS

Mor l'exregidora socialista Núria Gispert Feliu

Va ser directora de Càritas i va estar vinculada a diverses entitats socials

EL PERIÓDICO

Mor l'exregidora socialista Núria Gispert Feliu

DANNY CAMINAL

La mestra i política catalana Núria Gispert Feliu ha mort aquest dimecres als 84 anys, segons ha anunciat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

La històrica activista social ha mort a conseqüència d’una parada multiorgànica després d’una operació de càncer de còlon, segons ha informat la seva família. Gispert gaudia de bona salut fins fa poc, quan el mes passat li va ser diagnosticat un càncer de còlon del qual va ser operada amb èxit dilluns passat a l’Hospital de Barcelona, però, segons ha explicat a Efe un dels seus familiars, no ha arribat a sortir de l’uci i ha mort aquest dimecres a conseqüència d’una parada multiorgànica.

«Lamentem profundament la mort de Núria Gispert Feliu, activista veïnal, compromesa amb la justícia social, exregidora de Barcelona, militant del PSUC primer i del PSC fins al dia de la seva mort. No l’oblidarem mai!», ha escrit Iceta a Twitter.

Diplomada en Magisteri, va estar vinculada a l’escoltisme i a moviments de militància cristiana, així com a entitats veïnals, cíviques, educatives i esportives. Al consistori barceloní va participar com a representant electa del 1979 al 1995, amb una activitat enfocada en l’àmbit dels serveis socials.

També va estar vinculada a l’Església participant al Concili Provincial Tarraconense del 1995 i dirigint Càritas Diocesana de Barcelona del 1998 al 2004. Del 2002 al 2004 també va ser directora de Càritas Espanyola. Gispert sempre ha estat vinculada a altres entitats de caire social, com la Fundació Trinijove, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Internacional Olof Palme i la Fundació Vicenciana.

L’any 2002 va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 2013 el Parlament li va atorgar la Medalla.

Temes: PSC