CITA A LA MONCLOA

Mas es va reunir amb Sánchez abans de la sentència del Suprem

L'expresident volia «sondejar la seva opinió» sobre el conflicte català

zentauroepp54926090 artur mas200914125531

zentauroepp54926090 artur mas200914125531

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha explicat que va mantenir una reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez, a la Moncloa perquè volia «sondejar» la seva opinió sobre com millorar o desbloquejar el conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya, i que va tenir lloc abans de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l’1-O.

En una entrevista a RAC-1 recollida per Europa Press, ha explicat que va intentar fer-li entendre «on són els màxims punts de consens en la política catalana, com l’exercici del dret a decidir», i li va demanar que treballés perquè aquests consensos es traduïssin en accions i acords concrets.

L’expresident ha assegurat que el cap de l’Executiu central el va escoltar, i que des d’aleshores no han tornat a tenir cap contacte.

Sense contacte amb el PP

Notícies relacionades

També ha precisat que no ha parlat «a fons» amb el vicepresident i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i que ningú del PP ha contactat amb ell des que ja no governa, després de la moció de censura que va perdre Mariano Rajoy.

Malgrat això, ha afegit que sí que s’ha creuat «alguna nota» amb Rajoy com a conseqüència de la pèrdua d’algun familiar molt directe.