JORNADES DE LA FAES

Aznar ataca Sánchez i els seus socis «excèntrics»

L'expresident del Govern acusa l'Executiu de ser una «coalició disfuncional»

undefined54929584 graf4646  madrid  14 09 2020   jos  mar a aznar  expresident200914193049

undefined54929584 graf4646 madrid 14 09 2020 jos mar a aznar expresident200914193049 / DAVID MUDARRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Govern José María Aznar ha afirmat que Espanya se situarà al «vagó de cua d’Europa per molt temps» si el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, es continua recolzant en partits minoritaris «gens compromesos amb l’interès general», no es realitzen reformes «profundes» malgrat els fons europeus i no hi ha un projecte «fort i solvent». És més, ha qualificat de «lamentable» que l’actual Govern, en «el seu moment més difícil», es recolzi «en una agrupació excèntrica de partits».

Així s’ha pronunciat Aznar en la inauguració de les jornades ‘Centrats en Europa’ organitzades per FAES i que se celebraran fins al 18 de setembre en format virtual. El president del Partit Popular, Pablo Casado, serà l’encarregat de la clausura divendres que ve, segons recull Europa Press.

Després d’assegurar que la UE és «més imprescindible avui que mai», Aznar ha reconegut que comptar amb el pes econòmic de la Unió per facilitar la recuperació és «indispensable» però ha advertit que «per molt important que sigui l’esforç financer» de la UE davant la pandèmia del coronavirus, correspon a Espanya «reprendre una tasca de reformes profundes» del sistema productiu i educatiu, així com els models de treball i ocupació.

Enfortir les institucions

De la mateixa manera, l’expresident del Govern ha defensat plantejar nous terrenys de col·laboració públic-privada. «I en això la societat civil ha d’ocupar un espai indispensable», ha manifestat.

També ha assenyalat que hi ha una «necessitat imperiosa» d’«enfortir» les institucions i un Estat «complex» que, «abans de recrear-se amb el narcisisme de la identitat local, sàpiga que està per servir als ciutadans». És més, ha indicat que els ciutadans han d’entendre que de «la desintegració no aconseguiran res positiu».

En la seva intervenció, Aznar ha criticat que l’Executiu de Sánchez abandonés l’objectiu d’equilibrar les finances públiques i l’estabilitat i ho ha atribuït que aquest Govern «entén la política com a simple propaganda, simple instrument populista i el poder com un instrument d’avantatge partidista».

Coalició «disfuncional»

«El resultat és una política excèntrica en la qual opcions minoritàries i gens compromeses amb l’interès general d’Espanya obtenen un poder de decisió absolutament desproporcionat. Segons la meva opinió, és lamentable que el Govern d’Espanya, en el seu moment més difícil, es recolzi en aquesta agrupació excèntrica de partits», ha dit, i ha afegit que és «lamentable» que alguns hagin arribat a veure aquesta situació com un «fenomen de renovació saludable».

Notícies relacionades

En aquest punt, Aznar ha sostingut que «sense un Govern que resolgui i un projecte fort», la «fortalesa dels quals no ragui en les limitacions de l’aritmètica parlamentària sinó precisament en la solidesa i credibilitat d’un projecte fort», Espanya tindrà «plaça a l’últim vagó d’Europa per molts anys i amb males conseqüències».

L’expresident ha recalcat que mentre que altres països són «capaços de resoldre els problemes comuns a tots», la fórmula de Govern «disfuncional i contradictòria» que hi ha a Espanya, sense «un sentit de compromís nacional compartit», fa que Espanya, «en lloc d’afrontar els problemes comuns, s’instal·li en els seus problemes diferencials i els agreugi».