aquesta matinada

Detinguts quatre CDR de Balaguer per actes vandàlics a les vies de l'AVE

Els arrestats ja han sortit de la caserna de la Guàrdia Civil de Lleida, on han sigut rebuts amb aplaudiments per una vintena de persones

MADRID, 24/03/2020.- Efectivos de la Guardia Civil realizan un control de tráfico en la M-40, en las proximidades del Hospital Temporal de la Comunidad de Madrid ubicado en Ifema. EFE/ Chema Moya

MADRID, 24/03/2020.- Efectivos de la Guardia Civil realizan un control de tráfico en la M-40, en las proximidades del Hospital Temporal de la Comunidad de Madrid ubicado en Ifema. EFE/ Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut a Balaguer (Lleida) quatre persones vinculades als autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) quan intentaven realitzar actes vandàlics en instal·lacions de la xarxa de l’AVE, han informat a Efe fonts de la investigació i segons un missatge a Twitter del CDR de Ponent. Un dels arrestats seria el regidor de la CUP a Balaguer, Josep Maria Colea, informa Europa Press.

Les detencions s’han practicat aquesta matinada quan els agents els van sorprendre intentant actuar contra les instal·lacions ferroviàries de l’AVE. Des de primera hora d’aquest divendres s’han succeït diversos actes vandàlics en trams de la xarxa del ferrocarril de Catalunya, entre ells l’AVE Barcelona-París i l’AVE Barcelona-Lió, per la crema de pneumàtics en la via entre Girona i Figueres (Girona). [Segueix les últimes notícies de la Diada de Catalunya en directe.]

Segons informa Renfe, els trens afectats són l’AVE 9736 Barcelona Sants-Lyon i l’AVE 9702 Barcelona Sants-París, a causa d’un petit incendi provocat per la crema de pneumàtics que afecta les instal·lacions ferroviàries. 

Notícies relacionades

A la província de Lleida s’han produït també dos actes entre la capital i les Borges Blanques i entre Lleida i Montagut, accions que no han arribat a afectar les instal·lacions ferroviàries ni han provocat danys, per la qual cosa els trens circulen amb normalitat. Ha sigut un missatge a Twitter del CDR de Ponent i d’Alerta Solidària el que ha certificat la vinculació dels detinguts amb grups radicals independentistes, en una jornada en què a Catalunya se celebra la Diada. 

A través d’aquesta xarxa social, aquestes organitzacions han informat que els quatre detinguts aquesta matinada són dels CDR i que ja han sortit de la caserna de la Guàrdia Civil de Lleida, on van ser rebuts amb aplaudiments per una vintena de persones, com s’aprecia en un vídeo al seu missatge a Twitter.