INCENDIS A LES VIES

Diada 2020: actes vandàlics a Girona alteren la circulació de trens a Catalunya

L'AVE entre Barcelona i Figueres recupera el servei després d'hores d'interrupció, mentre que l'R-11 ho fa parcialment

David Aparicio

Diada 2020: actes vandàlics a Girona alteren la circulació de trens a Catalunya
Diada 2020: actes vandàlics a Girona alteren la circulació de trens a Catalunya
Diada 2020: actes vandàlics a Girona alteren la circulació de trens a Catalunya

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos actes vandàlics han alterat des de primera hora d’aquest divendres, Diada de Catalunya, la circulació de trens a Catalunya. Un dels més afectats, l’AVE entre Barcelona i Figueres, l’AVEha recuperat el servei a les 10.25 després de diverses hores interromput. Una altra de les línies afectades, l’R-11 de Rodalies, ha recuperat parcialment el servei cap a les 11.30 hores, però segueix amb incidències.

Malgrat el restabliment del servei de l’AVE, Renfe ha informat que «es pot produir un increment del temps de viatge habitual, derivat de les afectacions al sistema de senyalització». De fet, per intentar minimitzar les afectacions tant dels clients de l’alta velocitat com de Rodalies, a les 12.00 estava prevista la sortida d’un tren AVE especial entre Figueres, Girona i Barcelona.

Les incidències són producte d’un incendi a les vies entre Figueres i Girona que ha impedit la circulació de trens d’alta velocitat. Segons informava Renfe en el seu compte de Twitter a primera hora del dia, els trens afectats han sigut l’AVE 9736 Barcelona Sants-Lió i AVE 9702 Barcelona Sants-París. El trajecte Barcelona-Perpinyà (França) s’ha fet per carretera. Per la seva banda, l’AVE 3092 Figueres-Madrid Pta. de Atocha ha iniciat el seu viatge a Barcelona.

«En aquests moments, es troba suspesa la circulació de trens de la línia d’Alta Velocitat Barcelona-Figueres per actes vandàlics», informava Renfe a les xarxes socials a les 07.30 hores.

Altres dels trams afectats és el que uneix Figueres amb Maçanet de la Selva, també a Girona, que ha provocat la interrupció de la línia de Rodalies R-11. En aquest cas, a les 11.30 s’ha restablert parcialment la circulació del tram Maçanet-Girona-Figueres, així que es recupera el servei de la línia R-11 de Rodalies, «tot i que es prestarà fora del seu horari i amb importants retards», a causa de la circulació en trams de via única (Maçanet-Girona i Girona-Flaçà) i a danys que afecten la senyalització, mentre el reparen tècnics d’Adif.

Així mateix, un altre incendi en la senyalització en el tram comprès entre Riells i Vilobí provoca retards en la circulació de trens. 

Notícies relacionades

També hi ha hagut actes vandàlics a la via de l’AVE entre Lleida i les Borges Blanques, i entre Montagut i Lleida. En aquest cas, informa Renfe, no hi ha hagut afectacions i els trens de l’AVE poden circular amb normalitat.