El PP retreu a Sánchez que exigeixi unitat quan dins del Govern no n'hi ha

Martínez-Almeida assegura que és impossible negociar uns Pressupostos amb els socis del Govern

«Espanya pot. La pregunta és: ¿Pedro Sánchez pot?» es pregunta el portaveu nacional popular

undefined54718653 madrid  31 08 2020   el portavoz nacional del pp  jos  luis 200831145229

undefined54718653 madrid 31 08 2020 el portavoz nacional del pp jos luis 200831145229 / Rodrigo Jimenez

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El portaveu nacional del PPJose Luis Martínez-Almeida, no ha trigat ni una hora a respondre a la crida de Pedro Sánchez a la «unitat». «Si entre ells no són capaços de posar l’espatlla, no ens poden demanar als altres que posem l’espatlla», ha sentenciat amb referència a les desavinences entre socialistes i morats al si de l’Executiu. El també alcalde de Madrid ha lamentat que el president del Govern busqui descarregar-se de tota responsabilitat en les comunitats autònomes i en l’oposició mentre no és capaç d’entendre’s amb els seus propis aliats. 

Després de la reunió de l’Executiva Nacional del PP i pocs minuts després que Sánchez plantegés un «nou clima polític»Martínez-Almeida s’ha mostrat escèptic de les intencions del líder dels socialistes. «Posar l’espatlla i transferir tota la responsabilitat a les comunitats autònomes és incompatible», ha insistit abans de remarcar que «la coherència és fonamental en política i genera confiança, certesa i credibilitat». 

«Li diem a Pedro Sánchez: Sí, la nostra mà està estesa. Però la nostra mà no està estesa per blanquejar la imatge d’un Govern de coalició que demana entesa de tots però no s’entenen entre ells», ha afirmat. 

Al revés

Sobre la conferència que ha fet Sánchez sota el títol «Espanya pot», l’acabat de nomenar ‘número tres’ dels conservadors ha dit que «Espanya pot» però que «la pregunta és: ¿Pedro Sánchez pot?». En aquest sentit, Martínez-Almeida ha recordat que el president del Govern no ha sigut capaç d’aprovar uns nous Pressupostos Generals de l’Estat en els dos anys i mig que fa que és a la Moncloa. 

«Sánchez està acostumat a parlar i a parlar molt, però al que no està acostumat és a escoltar la realitat d’Espanya», ha sentenciat després de criticar el seu discurs d’aquest dilluns davant grans empresaris espanyols. Segons la seva opinió, «hauria d’haver sigut al revés» i haurien de ser els empresaris els que haguessin parlat, explicant les dificultats econòmiques que s’han trobat en els últims mesos. 

La cita 

Seguint amb els retrets a Sánchez per la seva escassa interlocució, Martínez-Almeida ha recordat que la cita que mantindran aquest dimecres Pablo Casado i el president del Govern serà la primera que es produeix després de sis mesos sense cap contacte. Un altre argument més per carregar contra la proposta de Sánchez d’«unitat». 

Notícies relacionades

Segons ha explicat, el líder dels populars acudirà a la trobada amb la «millor predisposició a continuar fent el que ha fet els últims mesos: oferir una sèrie de pactes i una sèrie d’acords». Tot seguit, ha apuntat que la formació conservadora no vol que la reunió «es quedi en una foto», «en una forma de comunicació del president del Govern en què es veu amoïnat per la seva posició política». 

Els comptes públics

Martínez-Almeida s’ha mostrat molt clar a l’assegurar que per al PP és impossible recolzar uns Pressupostos Generals de l’Estat en què intervinguin Podem i altres socis del Govern. El portaveu nacional ha afirmat que les polítiques que recolzarien aquests Comptes públics xoquen amb els principis de la seva formació. A més, ha defensat que abans que ells es pronunciïn sobre el projecte pressupostari, l’Executiu de coalició s’haurà de posar d’acord.