Casado dubta del bon ús que pugui donar el Govern als fons europeus

El líder del PP torna a demanar un òrgan que controli la distribució dels ajuts

undefined54636263 madrid  25 08 2020   la portavoz del grupo popular en el con200825160551

undefined54636263 madrid 25 08 2020 la portavoz del grupo popular en el con200825160551 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El president del PP, Pablo Casado, dubta del bon ús que pugui donar el Govern de Pedro Sánchez als fons econòmics que arribaran de la Unió Europea en els pròxims mesos i vol que un «comissionat independent» els administri. El líder conservador va insistir en aquesta petició aquest dimarts al Congrés, on va convocar sobre la marxa una roda de premsa després d’esmorzar amb l’anunci que Pedro Sánchez compareixeria després del Consell de Ministres.

Notícies relacionades

Casado va afirmar que no es fia de la gestió de l’Executiu, al qual considera un «expert a crear xarxes clientelars i estructures econòmiques peronistes al servei de les autonomies en les quals governa» i també el veu al servei dels capricis que li puguin demanar els seus socis de Podem o els independentistes. El dirigent conservador ja va llançar aquesta idea en el ple extraordinari de finals de juliol en el qual Sánchez va donar compte de l’acord del Consell Europeu en el qual es va arribar a un pacte per mobilitzar 750.000 milions d’euros (390.000 en subvencions i 360.000 en préstecs). Espanya ja ha sol·licitat a la Comissió Europea l’accés al programa europeu de mitigació dels riscos d’atur, el conegut com a SURE, per més de 20.000 milions d’euros per finançar els ertos.

El president dels populars va comparèixer després d’escoltar Sánchez i el va acusar de parapetar-se després de les autonomies, a les quals el cap de l’Executiu va recordar que poden sol·licitar l’estat d’alarma per als seus territoris si així ho consideren oportú. Casado considera que «Espanya no té ningú al timó» i que el dirigent socialista s’«escapoleix» de les seves responsabilitats al no reformar lleis ordinàries per evitar haver d’acudir a aquesta figura constitucional. Al ser preguntat si recomanaria sol·licitar l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, governada pel PP i on la situació epidemiològica és preocupant, no va contestar directament i es va limitar a dir que «el normal és respondre davant la pandèmia sense que hi hagi una excepcionalitat constitucional». «[El virus] ens acompanyarà durant mesos, fins que hi hagi vacuna», va afegir.