excoordinadora del PDECat

Marta Pascal (PNC) afirma que «el referent» de Puigdemont és Otegi i el seu, Urkullu

L'excoordinadora general del PDECat assegura que «la prioritat és aixecar el país i recuperar l'economia»

zentauroepp53904404 la excoordinadora general del pdecat  marta pascal  intervie200627135923

zentauroepp53904404 la excoordinadora general del pdecat marta pascal intervie200627135923 / Gloria Sanchez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que «el referent» de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són EH Bildu i Arnaldo Otegi, mentre que per a la seva formació ho són Andoni Ortuzar i Iñigo Urkullu.

En una entrevista concedida a ‘El Correo’, Pascal reconeix així mateix que és «urgent» que hi hagi eleccions a Catalunya i adverteix que el Govern està «absolutament aturat i bloquejat, abocat en agendes personals i partidistes, i practicant un sectarisme inacceptable per part del president».

Respecte a Carles Puigdemont, afirma que «governar des de Waterloo és inacceptable» i incideix que Catalunya té «unes prioritats molt clares i no pot estar supeditada a les decisions personals d’alguns».

L’economia, prioritària

Després de reconèixer que en el PNC hi ha «catalanistes i sobiranistes», tot i que tots defensen un referèndum pactat entre Catalunya i Espanya, adverteix, no obstant, que «la prioritat és aixecar el país i recuperar l’economia».

Notícies relacionades

D’altra banda, afirma que el PNB per a la seva formació és «un referent molt clar». «La nostra línia és la de compatibilitzar ideals i política, la del pragmatisme, i ara qui millor representa això és el PNB. El referent de Puigdemont i Junts són Bildu i Otegi; el nostre, Ortuzar i Urkullu. I el PDECat ha d’escollir on se situa», detalla.

Finalment, i qüestionada per on situa el PNC en el debat monarquia-república, Pascal indica que aquest eix «no és la prioritat». «Ens posicionem a favor de l’exemplaritat i la transparència, i que el cap de l’Estat sigui una persona honesta», conclou.