Marta Pascal acusa Torra de jugar «brut»

La líder del PNC exigeix al president una rectificació per acusar-la de brindar «lleialtat a Espanya»

La direcció del PDECat manté el pols contra el manifest en favor d'una dissolució

zentauroepp53904404 la excoordinadora general del pdecat  marta pascal  intervie200627135923

zentauroepp53904404 la excoordinadora general del pdecat marta pascal intervie200627135923 / Gloria Sanchez

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La secretària general del Partit Nacionalista Català (PNC), constituït ahir a Girona, Marta Pascal, ha exigit al president Quim Torra una rectificació pel tuit crític amb què Torra va donar la seva particular benvinguda a aquesta nova formació sobiranista.

El president, utilitzant unes determinada interpretació del discurs polític del PNC, es va lamentar que «amb presos polítics i exiliats, amb el dret d’autodeterminació negat, amb la Generalitat vexada per l’estat d’alarma, proclamar la «lleialtat a Espanya» és tota una declaració de principis». 

En una entrevista a RAC-1, Pascal ha saltat en bloc contra aquest missatge de Torra i ha exigit una rectificació pel que entén que és una tergiversació del missatge del PNC. «És una jugada bruta, ens vol fer dir una cosa que no hem dit», ha etzibat. La dirigent nacionalista ha demanat a Torra que rectifiqui perquè ha aplicat una manera de fer política «que no es correspon» amb la d’un president.

Turbulències creuades

El PNC ha rebut amb estupor el missatge de Torra, que s’emmarca en les greus turbulències que viu l’independentisme postconvergent. Mentre que el PNC es presenta en societat com l’ala moderada centrista, el PDECat viu una tempesta interna entre els nombrosos càrrecs locals, diputats i quadros del partit que han firmat un manifest en favor de la pràctica desaparició del partit en favor de Junts per Catalunya, davant la direcció, que manté un «keep calm», una posició silenciosa però ferma en defensa del manteniment de les sigles.

Notícies relacionades

La direcció considera que la proposta elaborada pels exconsellers presos Jordi Turull, Josep Rull i Joauquim Forn és una refundació que comporta la dissolució, i que significa fer amb el PDECat el que es va fer amb Convergència.

La cúpula postconvergent insisteix en crear Junts per Catalunya com a marca però no sense el PDECat i lamenta que els atacs interns i externs responen a una intencionalitat que va més enllà de la qüestió organitzativa.