El Govern esgrimeix el sistema de salut espanyol com a reclam turístic

La portaveu de l'Executiu, María Jesús Montero, afirma que Espanya «té un dels millors sistemes sanitaris d'Europa»

La ministra reclama «cautela i prudència» davant l'augment de casos de coronavirus

zentauroepp45328849 maria jesus montero  entrevista181005225152

zentauroepp45328849 maria jesus montero entrevista181005225152 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha afirmat que el sistema públic de salut espanyol és un reclam turístic. «Comptem amb un dels millors sistemes sanitaris d’Europa, això ha de ser un reclam també per al turisme, per a les persones que vulguin venir al nostre país», ha afirmat la ministra.

Montero ha destacat el sistema d’«atenció sanitària pública universal i gratuïta» i el «conjunt de professionals implicats». La ministra ha demanat «cautela» i «prudència» respecte a la situació de la pandèmia. 

Mà estesa i crítiques al PP sobre els ajuntaments

D’altra banda i en relació amb el polèmic acord del Ministeri d’Hisenda sobre la gestió dels romanents dels ajuntaments, la ministra s’ha mostrat oberta a dur a terme canvis en el text durant la tramitació parlamentària. «Si hi ha necessitat de millorar l’acord, al llarg de la seva tramitació es podrà fer», ha afirmat.

L’«encotillament»

Notícies relacionades

La titular d’Hisenda ha defensat la bondat de l’acord ministerial i ha recordat que ha tingut el recolzament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Montero ha recordat que la cessió dels romanents municipals a Hisenda és una possibilitat voluntària per part de cada municipi. 

Montero ha criticat el PP per plantejar, al seu judici, «crítiques no constructives» i ha preguntat «on era el PP durant una dècada en què els ajuntaments no han pogut utilitzar aquests romanents». La ministra ha recordat la llei orgànica del PP que impedeix als ajuntaments incórrer en dèficit i també l’«encotillament» que suposa la reforma de l’article 135 de la Constitució, pactada entre el PSOE i el PP, que fixa l’estabilitat pressupostària com a prioritat.