Per presumpta corrupció

Aragonès exigeix al PSOE i a Podem «activar-se davant la marxa de Joan Carles»

El vicepresident del Govern demana aclarir els detalls dels negocis vinculats amb la monarquia

mdedios54240708 primer pla del vicepresident del govern  pere aragon s  expl200725135901

mdedios54240708 primer pla del vicepresident del govern pere aragon s expl200725135901 / Gerard Vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha exigit aquest divendres al PSOE i Podem «activar-se i posar-se les piles» davant la sortida d’Espanya del rei emèrit, Joan Carles I, perquè, segons el seu parer, els ciutadans tenen dret a saber on és i aclarir els detalls dels negocis vinculats amb la monarquia.

Així ho ha manifestat en declaracions a la premsa després de reunir-se a la presó de Lledoners amb l’exvicepresident i president d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Raül Romeva, la situació dels quals ha dit que contrasta amb la de Joan Carles I.

«Hi ha líders polítics compromesos amb la democràcia que per posar les urnes estan complint condemna a Lledoners, i un rei emèrit que ha fugit, que encara no sabem on és, i al qual el Govern continua encobrint i delegant a la Casa Reial l’explicació  d’on és», ha lamentat, segons recull Europa Press.

Per això, considera que el PSOE i Podem «no poden ser espectadors passius, han de moure’s i ser part activa» a l’hora d’investigar  i donar a conèixer tota la veritat en relació amb la figura del rei emèrit.

«Tenim dret a saber on és Joan Carles de Borbó, tenim dret a saber els seus negocis aprofitant-se de la seva posició de cap d’Estat, tenim dret a saber fins a quin punt estan implicats en aquests negocis i en la presumpta corrupció la resta de membres de la casa reial», ha afirmat.

Injúries a la Corona

També s’ha referit a la decisió de la Fiscalia de l’Audiència Nacional d’arxivar les denúncies que s’havien presentat contra ell; contra la líder d’Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, i contra la presidenta del BNG, Ana Pontón, per possibles injúries a la Corona.

Notícies relacionades

«Vaig dir que no callaríem i no callarem. Continuarem dient clarament el que pensa la majoria de la gent, que la monarquia espanyola és corrupta políticament», ha advertit Aragonès, que ha reivindicat el poder exercir el dret a la crítica i la llibertat d’expressió davant tothom, també davant la Corona.

«Només faltaria que una institució antidemocràtica com la Corona espanyola, la monarquia, no pogués ser criticada», ha afegit el dirigent d’ERC, que ha assegurat que no el faran callar en la defensa de les seves conviccions republicanes.