Podem càrrega contra el jutge que els ha imputat: «Fa coses rares»

Mayoral lamenta la «utilització política» que s'està fent de la causa sobre el finançament del partit

Assegura que s'està fent soroll amb la investigació per «preparar» la moció de censura de Vox

undefined46372655 madrid 28 12 2018 politica rueda de prensa este mediod a  de200812101227

undefined46372655 madrid 28 12 2018 politica rueda de prensa este mediod a de200812101227

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Fa coses rares». D’aquesta forma, el portaveu de PodemRafael Mayoral, ha mirat de desacreditar la investigació que està portant a terme el titular del Jutjat d’Instrucció número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, sobre la comptabilitat de la formació. El dirigent morat ha afirmat que la causa, sorgida després d’una denúncia de l’exadvocat del partit José Manuel Calvente, «no té cap consistència» i «són suposicions tot». Un atac més, ha dit, per treure Unides Podem del Govern de coalició. 

El jutge ha imputat Podem com a persona jurídica i tres dirigents de la seva cúpula, entre ells el secretari de Comunicació i responsable de les campanyes electorals, Juan Manuel del Olmo, molt pròxim a Pablo Iglesias, després de les acusacions de Calvente de possibles delictes de malversació i administració deslleial. Segons Mayoral s’ha fet una «utilització política» de la denúncia de l’exadvocat per atacar el partit. En aquest sentit, ha assenyalat que el jutge «fa coses rares» ja que la declaració que va deixar Calvente no té «ni cap ni peus».

Dimarts passat, els morats van presentar un recurs demanant la nul·litat del testimoni de Calvente a causa que el jutjat només els va enviar 41 minuts de la seva compareixença davant Escalonilla quan, en realitat, va testificar durant gairebé tres hores i mitja. Aquest dimecres, Mayoral ha dit que, a més, en la declaració no aporta cap «indici» i que tot es tracta de «suposicions que no se sostenen i que freguen el ridícul». Per tant, el dirigent morat confia que la causa es resolgui de manera «favorable» a Podem. 

Els atacs

A Podem sempre s’han vist com l’objectiu a abatre i aquesta vegada tampoc resulta diferent. Mayoral ha sentenciat que la pretensió d’aquesta causa és «dissuadir» la gent perquè no faci política perquè «els poders fàctics aniran contra ells».

Fins i tot, ha arribat a relacionar les imputacions amb la moció de censura que Vox pretén presentar al setembre. Per Mayoral hi ha un «interès polític de fons» per fer soroll amb la investigació a Podem i «preparar» així l’estratègia dels de Santiago Abascal

Notícies relacionades

El portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, també ha mostrat estranyesa a Twitter perquè la imputació del partit hagi coincidit amb la polèmica sorgida entorn de la sortida d’Espanya de Joan Carles I. «Ah, per cert, que salti el cas ‘fake’ de la ‘caixa b de PODEM’ just uns dies després que Joan Carles I fugi d’Espanya cap a parador desconegut amb milions d’euros de diners negres obtinguts en tèrbols negocis que va fer com a rei és, per descomptat, pura casualitat», diu, amb ironia.