Text íntegre de la nota envidada per la Zarzuela a partir de la carta que el rei Joan Carles ha enviat al seu fill Felip VI

El Palau de la Zarzuela publica un comunicat en el qual el monarca emèrit notifica la seva decisió d'anar-se'n a viure fora d'Espanya davant les informacions publicades en les últimes setmanes sobre els seus presumptes negocis ocults a Suïssa

zentauroepp54346144 madrid  03 08 2020   fotograf a de archivo del 10 03 2018  d200803184625

zentauroepp54346144 madrid 03 08 2020 fotograf a de archivo del 10 03 2018 d200803184625 / MARIO RUIZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El palau de la Zarzuela ha divulgat aquest dilluns un comunicat en el qual el rei Joan Carles notifica a Felip VI la seva decisió d’anar-se’n a viure fora d’Espanya davant les informacions publicades en les últimes setmanes sobre els seus presumptes negocis ocults a Suïssa.

Aquest és el text íntegre de la nota envidada per la Zarzuela a partir de la carta remesa per Joan Carles I al seu fill:

«1. Sa Majestat el Rei Joan Carles ha dirigit a Sa Majestat el Rei la següent carta:

‘Majestat, estimat Felip:

Amb el mateix afany de servei a Espanya que va inspirar el meu regnat i davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meva vida privada, desitjo manifestar-te la meva més absoluta disponibilitat per contribuir a facilitar l’exercici de les teves funcions, des de la tranquil·litat i l’assossec que requereix la teva alta responsabilitat. El meu llegat, i la meva pròpia dignitat com a persona, així m’ho exigeixen.

Fa un any et vaig expressar la meva voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals. Ara, guiat pel convenciment de prestar el millor servei als espanyols, a les seves institucions i a tu com a Rei, et comunico la meva decisió meditada de traslladar-me, en aquests moments, fora d’Espanya.

Una decisió que prenc amb un sentiment profund, però amb gran serenitat. He sigut rei d’Espanya durant gairebé quaranta anys i, durant tot aquest temps, sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona.

Amb la meva lleialtat de sempre.

Amb l'estima i afecte de sempre, el teu pare’.

2. Sa Majestat el Rei ha transmès a S. M. el Rei Joan Carles el seu sentit respecte i agraïment davant la seva decisió.

Notícies relacionades

El Rei desitja remarcar la importància històrica que representa el regnat del seu pare, com a llegat i obra política i institucional de servei a Espanya i a la democràcia; i alhora vol reafirmar els principis i valors sobre els quals s’assenta, en el marc de la nostra Constitució i de la resta de l’ordenament jurídic.

Palau de la Zarzuela, 3 d’agost de 2020».