conferència de presidents

Budó reclama una cimera bilateral amb el Govern: «Ens hauria agradat fer-la prèviament»

La portaveu del Govern català veu innecessària la presència del Rei: «D'operacions de maquillatge no en farem»

budo-gene

budo-gene

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reclamat una reunió bilateral amb el Govern per parlar dels 30.000 milions del Fons Europeu de Reconstrucció assignats a Catalunya i ha assegurat que el Govern voldria haver celebrat aquesta trobada abans de la Conferència de Presidents d’aquest divendres, a la qual el president de la Generalitat, Quim Torra, no assistirà.

«Ens hauria agradat fer-la prèviament. Desgraciadament no ha sigut possible», ha retret Budó en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha afegit que no li consta cap resposta del Govern per fer la setmana que ve aquesta reunió bilateral. Ha concretat que Torra li va encarregar a ella i al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, parlar «amb els seus homòlegs» al Govern per treballar aquesta reunió prèvia, i ha explicat que han entregat al Govern tota la informació necessària per fer el repartiment del Fons Europeu.

Absència de Torra

Preguntada per si l’absència de Torra aquest divendres a la Conferència de Presidents podria perjudicar Catalunya en el repartiment de diners, Budó ha afirmat que «no seria gaire responsable» i ha defensat que la reunió es podia fer telemàticament per la situació epidemiològica.

Budó ha destacat que hi ha hagut un «acord absolut» entre els socis de Govern sobre la decisió de Torra de no assistir a la Conferència de Presidents a La Rioja.

La portaveu del Govern ha qualificat d’innecessària la presència del Rei en la reunió: «Considerem que és un fet innecessari. A Catalunya, el 70% de la població valora amb un 0 la monarquia. D’operacions de maquillatge no en farem a la monarquia».

Taula de diàleg

Notícies relacionades

Sobre la taula de diàleg, ha criticat que el Govern «no ha mostrat cap voluntat política de resoldre el conflicte», i ha afirmat que una mostra d’això és la decisió de la Fiscalia de suspendre el tercer grau dels presos independentistes.

Ha recordat una entrevista en la qual el president del Govern, Pedro Sánchez, va dir que la Fiscalia depenia de l’Executiu central: «Això va ser ell, qui va posar sobre la taula aquesta evidència», ha respost al ser preguntada per la separació de poders.

Temes:

Govern Catalunya