CIMERA A LA RIOJA

Urkullu assistirà a la Conferència de Presidents després d'arribar a un acord sobre el camí de dèficit i el deute basc

El pacte amb el Govern central inclou també les Diputacions Forals

urkulllu / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, assisteix aquest divendres finalment a la Conferència de Presidents que se celebra a Haro (la Rioja), segons ha confirmat la Secretaria d’Estat de Comunicació. La seva assistència, no prevista inicialment, es produeix després d’haver-se aconseguit, amb el Govern d’Espanya, un acord sobre el camí del dèficit i la capacitat d’endeutament de les institucions basques, que se substanciarà a la Comissió Mixta del Concert.

Segons fonts del govern basc, després de dies de converses i escrits entre el conseller basc d’Hisenda i la ministra d’Hisenda, així com entre Urkullu i el president del Govern, Pedro Sánchez, «s’acaba d’arribar a un acord sobre el camí de dèficit i capacitat d’endeutament de les institucions basques».

La fórmula, segons les mateixes fonts, inclou també les Diputacions Forals i substanciar a la Comissió Mixta de Concert Econòmic.

Notícies relacionades

Fins ahir Urkullu havia insistit en la seva absència perquè no s’havia convocat la Comissió Mixta entre els governs central i basc.

D’aquesta manera, Quim Torra serà l’únic president autonòmic que no vagi a aquesta cimera que se celebra a Haro (La Rioja) per abordar la situació del coronavirus a Espanya i la distribució dels 140.000 milions d’euros que Espanya rebrà en ajuts de la UE.