INSULTS I COPS AL COTXE

Repulsa a l''escrache' taurí contra Yolanda Díaz a Toledo | VÍDEO

Pablo Iglesias, Ada Colau i Cayetano Rivera rebutgen la protesta «violenta» contra la ministra de Treball

87291d71-05c5-4f26-91de-e1c968968ad9-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’‘escrache’ taurí que va patir aquest divendres la ministra de Treball, Yolanda Díaz, a Toledo ha provocat nombroses manifestacions de repulsa. Així, el vicepresident Pablo Iglesias, ha qualificat els «insults, amenaces i intents d’agressió» de mostra d’«intolerància»:

En similar sentit s’ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha titllat els manifestants de «privilegiats» i «covards»:

Fins i tot el torero Cayetano Rivera ha rebutjat els fets, tot i que ha aprofitat l’ocasió per llançar una pulla a Pablo Iglesias:

Una vintena de manifestants

Una vintena de treballadors del món taurí van portar a terme un ‘escrache’ contra Yolanda Díaz a la seva arribada i sortida d’un acte celebrat aquest divendres a Toledo, al crit de «ministra dimissió» i en mig d’una sonora xiulada.

La ministra va participar en la presentació de Toledo com a Capital Europea de l’Economia Social, a la Sala Capitular de l’Ajuntament, i a la seva arribada l’estaven esperant dues desenes de treballadors taurins, que no han cessat en la seva xiulada durant el desenvolupament de l’acte i han esperat fins a la sortida de Díaz.

Cops al cotxe i retrovisor trencat

En el moment en què la ministra sortia de l’Ajuntament, els manifestants l’han increpat i s’han llançat sobre el cotxe, colpejant-lo i trencant un mirall retrovisor, moment en què la policia ha hagut de posar ordre fins que Díaz ha deixat la ciutat.

La xiulada s’emmarca en les protestes que estan realitzant aquests dies els treballadors del món del toro, que es consideren discriminats per part del Ministeri de Treball al no estar inclosos en els ajuts especials que, a causa de la crisi del coronavirus, contempla el decret llei del 5 de maig per als artistes en espectacles públics.

Ajuts a professionals artístics

Notícies relacionades

Es tracta d’ajuts concedits a professionals d’altres sectors artístics, però no a picadors, banderillers i mossos d’espases, malgrat tenir reconeguda l’esmentada condició d’«artistes en espectacles públics» des de 1985.

Els manifestants han criticat que la ministra no els inclogui en els ajuts per ser «antitaurina» i que pels seus gustos personals està portant moltes famílies a la ruïna.