Contractació polèmica

Iberdrola fitxa l'exdirector del CNI en ple 'cas Villarejo'

Iberdrola fitxa l'exdirector del CNI en ple 'cas Villarejo'

Zipi

1
Es llegeix en minuts

L’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán ha sigut contractat per Iberdrola per formar part d’un òrgan assessor del president de la companyia, Ignacio Galán. El fitxatge es produeix ara que està en marxa una investigació judicial sobre els treballs d’espionatge que el comissari José Manuel Villarejo va realitzar presumptament per encàrrec d’Iberdrola.

Notícies relacionades

L’elèctrica ha confirmat la incorporació de Sanz Roldán a l’International Advisory Pannel, tot i que no ha detallat el càrrec que ocuparà ni quina serà la seva retribució, però ha remarcat que l’excap del CNI no formarà part de la plantilla de l’empresa i ha desvinculat la seva contractació del ‘cas Tàndem’, que investiga la relació entre Villarejo i Iberdrola i que ha provocat la imputació de l’excap de seguretat de la companyia Antonio Asenjo.

Sanz Roldán fa, doncs, el salt a l’empresa privada després de cessar el maig del 2019 com a director del CNI després d’haver ocupat durant una dècada el càrrec, al qual el va anomenar José Luis Rodríguez Zapatero i on es va mantenir durant la presidència de Mariano Rajoy. El general, que té assignada una pensió mensual de 6.848 euros, ha rebut autorització del Govern de Pedro Sánchez per fitxar per l’òrgan assessor del president d’Iberdrola.