bilbao i vitòria

El Rei elogia el «dinamisme especial» d'Euskadi, que «resisteix moltes crisis»

Felip VI s'ha vist amb Urkullu i amb empresaris bascos

zentauroepp54150786 pol200717161717

zentauroepp54150786 pol200717161717 / H Bilbao

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Felip VI ha assegurat aquest divendres que Euskadi representa «un dinamisme especial que resisteix moltes crisis», per la qual cosa ha expressat la seva «enorme confiança» en la capacitat de la societat basca i del seu empresariat per afrontar la recuperació. El Rei ha transmès aquest missatge en la reunió mantinguda amb la plana major dels empresaris bascos i directius de diverses companyies al Museu de Belles Arts de Bilbao durant la seva visita al País Basc en el marc de la seva gira per les comunitats autònomes. 

En la trobada, Felip ha remarcat que «el respecte al marc institucional ha donat el seu fruit», mentre que ha enaltit «la cultura de treballar i sortir endavant» de la seva societat, han informat fonts de la Casa Reial.  «Euskadi representa un dinamisme especial que resisteix a moltes crisis», ha emfatitzat en la xerrada mantinguda a porta tancada, en la qual ha participat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya.

En la seva intervenció, Felip ha transmès la seva «gratitud i confiança» per la resposta donada pels empresaris des que va esclatar la crisi de la pandèmia.  També ha agraït «l’esforç públic i privat» i el fet que la xarxa sanitària basca hagi sabut «atendre les urgències, però sense perdre perspectiva a mitjà termini».

Lleialtat empresarial

En la reunió, han participat les patronals basques i els presidents de companyies com Iberdrola, BBVA, Mondragon Corporació Corporativa; Petronor, Kutxabank, CAF i Euskaltel, entre d’altres. 

En declaracions als mitjans abans de la reunió, Garamendi ha agraït a Felip VI la seva presència a Euskadi, que ha emmarcat dins de la «normalitat» institucional.  «El que venim és a sumar amb lleialtat. El missatge és que tots units som més», ha afirmat el dirigent de la CEOE.

La trobada ha tingut lloc al Museu de Belles Arts després de la visita que han fet al Museu Guggenheim amb el ‘lehendakari’ en funcions, Iñigo Urkullu.   

Xiulets de l’esquerra ‘abertzale’

Notícies relacionades

Sortu –la principal formació de l’esquerra ‘abertzale’ de la coalició EH Bildu– ha organitzat una xiulada per mostrar el seu rebuig de la monarquia.

sortu vid 17 142958 / periodico

El País Basc és la desena comunitat autònoma que visiten des que van començar la gira el 23 de juny a les Canàries després de la conclusió de l’estat d’alarma.