Felipe González defensa el «llegat històric» de Joan Carles I

L'expresident crida a respectar la seva presumpció d'innocència i denuncia una campanya «contra el règim del 1978»

zentauroepp48104637 rey felipe gonzalez200717104558

zentauroepp48104637 rey felipe gonzalez200717104558 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident del Govern Felipe González ha defensat aquest divendres el «llegat històric» del rei Joan Carles i ha demanat respectar la seva presumpció d’innocència i no donar per bo «el que digui un policia corrupte o una senyora tal», en al·lusió a l’excomissari José Manuel Villarejo i Corinna Larsen.

González s’ha referit a la situació de l’anterior cap de l’Estat en una entrevista a Televisió Espanyola en la qual ha emmarcat les informacions sobre els presumptes negocis ocults del rei emèrit i que estan sent investigats per la Fiscalia del Tribunal Suprem, en una campanya «contra el règim del 1978».

Una campanya que ha remarcat que també li està afectant a ell i davant de la qual ha subratllat que si Espanya gaudeix en l’actualitat de democràcia és perquè Joan Carles, abans que s’aprovés la Constitució, ja va tenir un comportament constitucional. Ho va demostrar, segons el parer de González, dipositant la responsabilitat de governar en l’Executiu i replegant-se ell a una altra funció que després va consagrar la Constitució.

«Serveis fantàstics a Espanya»

Després d’assegurar que durant la seva etapa com a president de Govern, el rei Joan Carles «va fer serveis fantàstics a Espanya en multitud de situacions complicades», és quan ha instat a respectar la seva presumpció d’innocència. «Quan algú doni credibilitat al que digui un policia corrupte (amb referència a Villarejo) o una senyora tal (per Corinna Larsen), que la doni també quan es refereix a ells, no sigui que valgui la informació que donin en una direcció i no valgui en una altra», ha afegit.

Notícies relacionades

A més, ha demanat igualment respecte pel «llegat històric» de Joan Carles, que ha assegurat que «no esborraran aquestes circumstàncies». 

L’expresident, a més, ha revelat que no va acudir al funeral d’Estat oficiat aquest dijous a Madrid perquè està confinat «enmig de la serra» des del 12 de març per recomanació mèdica, després de passar dues setmanes a l’Amèrica Llatina. «Vaig arribar a l’aeroport de Madrid-Barajas i vaig venir a aquest lloc, que és a prop de Guadalupe», ha admès.