MOVIMENTS EN LA CONFLUÈNCIA

Yolanda Díaz desvincula la seva marxa d'IU d'aspiracions a Podem

La ministra de Treball es va donar de baixa del partit d'Alberto Garzón la tardor passada

zentauroepp54120419 graf8561  madrid  15 07 2020   la ministra de trabajo  yolan200716114314

zentauroepp54120419 graf8561 madrid 15 07 2020 la ministra de trabajo yolan200716114314 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Just després del daltabaix electoral de Podem a Galícia ha transcendit la notícia que la ministra de Treball, la gallega Yolanda Díaz, va deixar de militar fa un any a Esquerra Unida. La dirigent desvincula la seva marxa d’IU de cap aspiració per liderar Podem, segons han assegurat a Efe fonts del seu entorn, que remarquen que segueix afiliada al PCE i no forma part de l’organització de Pablo Iglesias.

Les mateixes fonts expliquen que Díaz es va donar de baixa ara d’IU la tardor passada, arran de diversos desacords amb la direcció federal del seu partit, al capdavant de la qual hi ha ara el ministre de Consum, Alberto Garzón. No obstant, la baixa del partit s’ha conegut aquest dijous arran d’una informació publicada per ‘El Confidencial’.

Díaz va evitar fer pública la renúncia «per respecte a l’organització», en un intent que no transcendissin les seves desavinences amb Garzón, que va mantenir una posició diferent a la del líder de Podem durant la negociació amb el PSOE en la investidura fallida de Pedro Sánchez.

Sempre pròxima a Iglesias

Notícies relacionades

Malgrat militar a IU, Díaz sempre ha sigut considerada molt pròxima a Iglesias, i, de fet, va ser Podem que la va proposar com a ministra al gener, i no IU, que no la va reconèixer com la seva «quota» dins de l’Executiu. Iglesias va treballar el 2012 com a assessor de la campanya de Díaz, candidata llavors de la coalició d’esquerres a la qual es va integrar Esquerda Unida.

Fonts pròximes a la ministra remarquen que continua militant en el PCE i que «ni de bon tros» aspira a liderar l’organització que dirigeix Iglesias, reelegit com a secretari general aquest mes de maig.