terrorisme islàmic

La Policia relaciona la cèl·lula de reclutadors de Badalona amb un gihadista mort a Síria

Seria el que va instruir els detinguts perquè captessin altres joves amb la idea d'instaurar el Califat universal

Els tres arrestats diumenge van ser enviats ahir a presó provisional per ordre de l'Audiència Nacional

20200708 502729 terrorismoyihadistar 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha relacionat els tres integrants de la «cèl·lula de Badalona» amb un gihadista mort a Síria, que va ser el que els va instruir perquè reclutessin altres joves i per instaurar el Califat universal. Els tres arrestats diumenge van ser enviats ahir a presó provisional per ordre de l’Audiència Nacional. 

Segons la Policia Nacional, en l’actualitat l’anomenada «cèl·lula de Badalona» havia reclutat diversos joves més, que estaven sent sotmesos a un procés de radicalització en estat avançat.

Adoptaven fortes mesures de seguretat i realitzaven maniobres de distracció a les entrades i sortides dels llocs on es reunien de manera clandestina, fent-ho de manera esglaonada i sota la supervisió d’algun membre.

També van arribar a controlar vehicles i persones als voltants dels domicilis.

Els presumptes gihadistes van ser detinguts pels delictes de captació i adoctrinament amb finalitats terroristes. Durant el desenvolupament de l’operació s’han practicat tres registres als domicilis dels detinguts, on els investigadors han intervingut nombrós material electrònic, terminals telefònics i documentació, que estan sent analitzats pels agents.

La investigació, iniciada fa un any i mig, va permetre relacionar els arrestats amb la radicalització i immersió en l’ideari gihadista d’un ciutadà d’origen marroquí que es va desplaçar a Síria per integrar-se a l’organització terrorista Daesh, i que va morir com a combatent poc temps després.

Notícies relacionades

Els experts en la lluita contra el terrorisme de la Brigada Provincial d’Informació i de la Comissaria General d’Informació van confirmar que els arrestats havien mantingut reunions periòdiques amb un reduït grup de persones que alliçonaven amb missatges sobre la instauració del Califat universal. Durant el procés d’adoctrinament, segons la Policia, se’ls proporcionava contingut radical en el qual s’incitava al gihad.

En últims mesos, i especialment durant l’estat d’alarma pel coronavirus, la Comissaria General d’Informació ha portat a terme una intensificació en la lluita antiterrorista amb sis operacions policials i procedint a la detenció de 13 presumptes gihadistes.