per prevaricació

Advocats Cristians es querella contra la directora de la Guàrdia Civil per posar la bandera LGTBI a Twitter

El col·lectiu afirma que viola l'obligació de neutralitat ideològica de la institució

L'institut armat canvia des de fa anys el seu avatar per l'arc de Sant Martí per festejar l'orgull

zentauroepp53904163 200627130759

zentauroepp53904163 200627130759

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’associació Advocats Cristians ha presentat una querella per prevaricació contra la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, per posar en la imatge de fons del perfil oficial del Cos a Twitter la bandera LGTBI –amb els colors de l’arc de Sant Martí– amb motiu de la celebració de l’Orgull, malgrat que fa anys que l’institut armat el lluu durant les festes de l’orgull, segons s’ha pogut comprovar a la mateixa xarxa social.

En un comunicat, l’associació ha explicat que sol·licita també mesures cautelars per obligar la institució a treure la bandera de les seves xarxes socials. Segons detalla la querella, «la col·locació d’un distintiu ideològic que representa al lobby LGTBI» juntament amb l’escut de la Guàrdia Civil «viola l’obligació de neutralitat ideològica de qualsevol administració pública».

A més, segons Advocats Cristians, també s’està «violant l’article 18 de la Llei Orgànica 11/2017 que regula els drets i deures dels membres de la Guàrdia Civil».

Notícies relacionades

La querella assenyala que «vinculant una ideologia a la mateixa institució de la Guàrdia Civil, la querellada estaria vulnerant no només el deure de neutralitat de la Institució Pública, sinó les de tots els seus membres, als quals sense el seu consentiment i en contra de l’esmentada Llei 11/2007, estaria vinculant a una determinada ideologia, en contra del seu deure de neutralitat», informa Europa Press.

D’altra banda, la presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha denunciat que el Govern de Pedro Sánchez «no ha deixat d’utilitzar les administracions públiques al servei de la seva agenda ideològica des que va arribar al poder».