NOU PARTIT

Torra carrega contra Pascal i el PNC

El president de la Generalitat censura la seva «lleialtat a Espanya»

Càrrecs electes i votants de JxCat apressen a reordenar l'espai polític

torraok

torraok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat contra el Partit Nacionalista de Catalunya, que s’ha creat formalment aquest dissabte amb Marta Pascal com a líder i exmembres del PDECat en les seves bases.

En un missatge a Twitter, Torra ha considerat que «amb presos polítics i exiliats, amb el dret d’autodeterminació negat, amb la Generalitat vexada per l’estat d’alarma, proclamar la ‘lleialtat a Espanya’ és tota una declaració de principis».

Aquest dissabte el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, vinculat a l’ANC, ha opinat sobre Pascal i la seva implicació en la fundació del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), que no representa un nou projecte en l’espai «convergent».

«¿Quin projecte té Marta Pascal? Realment té un projecte diferent del de l’altra part de l’espai? Crec que no. Aquí hi ha persones que volen liderar i viure de la política. I els ciutadans no hem de premiar els que volen viure de la política ni els qui volen liderar sense tenir un projecte real i diferenciat», ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Ordenar l’espai polític

Notícies relacionades

Càrrecs electes i votants de JxCat han llançat aquest dissabte un manifest que apressa a impulsar «sense més demora l’ordenació» de l’espai polític de la formació, en un text que han difós a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #Junts.

«Ha arribat l’hora de la concreció. Per això instem als nostres referents a fer aquest pas i a fer-ho incorporant la pluralitat de tradicions i cultures polítiques que hi ha darrere els centenars de milers de persones que han dipositat la seva confiança en aquest projecte», afirma el document.