als 53 anys

Mor el secretari nacional de l'ANC, Jordi Fité

El dirigent independentista va morir dissabte a Vacarisses a conseqüència d'un infart

zentauroepp53836280 jordi fite200621134250

zentauroepp53836280 jordi fite200621134250

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dirigent independentista Jordi Fité, secretari nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i impulsor i gerent d’Anem x Feina, va morir ahir als 53 anys per un infart a la localitat barcelonina de Vacarisses, han informat fonts pròximes a la família.

Fité, que no patia cap patologia prèvia, va ser reelegit membre del secretariat de l’ANC el cap de setmana passat i va participar ahir mateix en el plenari de l’Assemblea, en el qual va resultar reelegida com a presidenta de l’entitat Elisenda Paluzie.

Aquesta ha recordat en un tuit que Fité va participar dissabte en les votacions als càrrecs orgànics de l’ANC «amb el seu bon sentit de l’humor i cordialitat». «Descansa en pau, vetllarem pel teu record i continuarem la lluita també per tu, Jordi», ha escrit.

 

Llicenciat en Ciències Polítiques, Fité era, a més, gerent de la patronal Anem x Feina i membre de la junta del Cercle Català de Negocis i de la comissió d’indústria i energia de la Cambra de Comerç.

«Les idees no es deleguen»

L’ANC ha informat de la seva mort a les xarxes socials amb un missatge en el qual diu que «estan consternats per la mort sobtada» del seu secretari nacional, a qui sempre recordaran per «la seva il·lusió, bon fer i companyerisme».

L’Assemblea recorda de Fité la seva frase «Les idees no es deleguen», missatge que «sempre tindrà present» per continuar treballant per la independència i pel mort.

Notícies relacionades

La patronal Anem x Feina, que Fité va ajudar a crear, expressa també en un altre comunicat la mort del seu gerent, a qui descriuen com «una persona activa que ha treballat de manera incansable en l’associacionisme català per fer un país millor».

«Amb la seva mort –diu l’organització patronal en el comunicat–, el país perd un actiu i Anem x Feina, un company i un amic que ha contribuït enormement a fer que l’empresariat català aconsegueixi una representació real més enllà de les patronals tradicionals».