SINTONIA AMB EL GOVERN

Cs valora positivament l'estat d'alarma: «Era l'únic que ens podia salvar»

El partit taronja defensa l'eficàcia del confinament i reclama a Sánchez responsabilitat de cara a possibles rebrots

El portavoz adjunto de Ciudadanos (Cs) en el Congreso, Edmundo Bal, atiende a los medios de comunicación para valorar asuntos de actualidad, en Madrid a 08 de febrero de 2020

El portavoz adjunto de Ciudadanos (Cs) en el Congreso, Edmundo Bal, atiende a los medios de comunicación para valorar asuntos de actualidad, en Madrid a 08 de febrero de 2020 / Ricardo Rubio (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova mostra de l' acostament entre el PSOE i Ciutadans. El partit d'Inés Arrimadas ha valorat positivament l' eficàcia de l'estat de alarma després de 98 dies de vigència, les successives pròrrogues de la qual ha anat recolzant el partit taronja. «L'única cosa que ens podia salvar era el confinament», ha assegurat el portaveu adjunt de la formació, Edmundo Bal.

Ho ha fet a través d'un vídeo al seu compte de Twitter, en què destaca la responsabilitat i sentit d'Estat amb què ha actuat Cs i per això ara, ha assenyalat, li demana al Govern la mateixa responsabilitat de cara a la possibilitat que hi pugui haver un rebrot de contagis.

«Necessitem seguretat», ha afirmat Bal a l'urgir a l'Executiu a implantar dues mesures que ja li havia demanat aquesta setmana: fer test massius de la Covid-19 i posar en marxa d'una aplicació de mòbil per al rastreig dels contagis.

També ha exigit la rebaixa de l'IVA, del 21% al 4%, dels productes de protecció sanitaris com les mascaretes, ja que ara són d'ús obligatori.

Cs, «per sobre de les sigles»

A través d'un comunicat, Cs ha insistit que el Govern va arribar tard a l'hora de fer front a la crisi del coronavirus i que van ser els primers en sol·licitar l'aplicació de l'estat d'alarma, abans que el Govern l'activés.

En el balanç que fa el partit d' Inés Arrimadas de l'aplicació de l'estat d'alarma, inclou el paper que ha jugat Ciutadans al recalcar que ha actuat amb responsabilitat i pensant únicament en l'interès general, «per sobre de les sigles».

Notícies relacionades

Un objectiu, han afirmat, que continuen mantenint per afrontar «els efectes devastadors» que ha deixat la pandèmia en l'àmbit sanitari, econòmic i social.

També han subratllat que no es pot abaixar la guàrdia i que cal continuar extremant les precaucions per «no engegar a rodar tot l'esforç de tantes setmanes».