PRECAMPANYA GALLEGA

Casado: 'El Govern ha descuidat la salut dels espanyols'

Torna a demanar saber 'la veritat' sobre el nombre de morts per coronavirus en un míting amb Feijóo

L'acte electoral mostra l'estil polític diferent dels dos dirigents conservadors

undefined53835858 i d  el l der del pp de galicia  alberto n  ez feij o  y el 200621134257

undefined53835858 i d el l der del pp de galicia alberto n ez feij o y el 200621134257 / Alvaro Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Sense treva, el PP va iniciar aquest diumenge la precampanya de les eleccions gallegues amb un míting a Santiago de Compostel·la i Pablo Casado s’entestava en les diferències malgrat la petició d’unitat que li va proposar la vigília Pedro Sánchez. El líder dels populars va exigir saber «la veritat» sobre el nombre de morts pel coronavirus i va carregar contra el Govern. «Ha descuidat la salut dels espanyols, la prosperitat dels espanyols i ara em temo que està descuidant les receptes eficaces per sortir de la crisi al més aviat possible», s’ha queixat. 

En el primer míting de la nova normalitat, és a dir, amb distància entre els assistents, mascaretes i connexions telemàtiques amb els dirigents provincials, es van veure les dues ànimes del PP, les que Casado diu que no existeixen. Sobre una petita tarima en una finca als afores de Santiago, el president del partit i el de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, van  escenificar la seva diferent manera d’entendre la política.

Primer va prendre la paraula el candidat que es presenta a la reelecció després de governar Galícia amb tres majories absolutes i la forma i el fons van ser molt diferents. Per avançar-se a les suspicàcies, constants des que va decidir no presentar-se a la successió de Mariano Rajoy, Feijóo va afirmar davant del seu cap de files que el seu compromís és només amb Galícia. Que vol tornar a guanyar per millorar la vida dels gallecs, res més. Tot i que va ser molt comentat el seu lapsus quan va presentar Casado: «Estic convençut que serà el president del Govern d’Espanya més tard que aviat... O més aviat que tard». Té gràcia, tot i que és probable que al líder del PP no n’hi fes.  

L’elector desencisat amb el PSOE

Notícies relacionades

El discurs de Feijóo tenia el seu habitual to moderat. Vol reconquerir l’electorat conservador i també el desencisat del PSOE, així que manté un argumentari de centre. Juga amb avantatge, assenyalen a Génova, perquè Vox, a Galícia, no pinta gaire, almenys ara per ara, així que no es veu temptat de deixar-se arrossegar pel populisme ultra.

El polític gallec va demanar als seus companys que no cedeixin davant de «les provocacions» i mostrin «tolerància amb els pensaments diferents». Respecte a la seva gestió en aquests mesos «negres» de pandèmia, va assegurar que, en les Conferències de Presidents que Sánchez ha convocat cada diumenge, ell pensava en com «ajudar» perquè «Espanya anés millor i sortís abans de la crisi».