CONGRÉS BARCELONÈS NORD

Iceta demana «unitat» per reconstruir en una Catalunya «en temps de descompte»

El primer secretari del PSC afirma que el Govern està «desbordat, sense nord i dividit»

50856010 59

50856010 59 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Aquest dissabte el primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha fet una crida al Govern, a les forces polítiques i als agents socials i econòmics a encarrilar la reconstrucció de forma conjunta. «És l’hora de la màxima unitat. De la màxima col·laboració entre forces polítiques i administracions [...] Unitat política, estabilitat, rumb clar, i no rumb de col·lisió», ha afirmat.

Durant la seva intervenció en el congrés del PSC del Barcelonès Nord, Iceta ha afirmat que a Catalunya «som en temps de descompte» i que «la ciutadania ens està demanant un canvi que posi al davant de tot la reactivació econòmica i la reconstrucció social. Un canvi que demanarà diàleg, consens i grans acords».

Notícies relacionades

El líder socialista ha inquirit que «des del Govern s’ha pensat només en la meitat del país i no en tot el país durant massa temps» i ha demanat solucions «per a tothom». «Tenim un Govern desbordat, sense nord i dividit i cada dia aquestes tres coses es fan més evidents, uns socis que no es posen d’acord ni tan sols sobre si fa falta convocar eleccions i quan fer-les», ha dit Iceta, que fa setmanes que sol·licita al president que aclareixi l’horitzó electoral.

També ha afirmat que la dècada «perduda» del procés «no ha portat res de bo als ciutadans», mentre ha presumit del treball del PSOE al capdavant del Govern. «Ha ofert una gran oportunitat de poder canviar les coses tots junts, en cas de poder recuperar el camí de la sensatesa, del seny, del sentit comú, de l’entesa... el camí per superar una situació bloquejada. El compromís és el del diàleg, de la solució, de la concòrdia. Sense diàleg, sense acords, no hi ha sortida», ha dit.