NOU ASSENYALAMENT

El TSJC jutjarà la Taula del Parlament entre el 21 i el 24 de juliol

La vista, que estava prevista per a l'abril, va haver de ser suspesa per la pandèmia del coronavirus

El Suprem, que va remetre les actuacions dels acusats per desobediència, jutjarà Nuet

zentauroepp37319780 gra376  barcelona  16 02 2017   la presidenta del parlament 170505101957

zentauroepp37319780 gra376 barcelona 16 02 2017 la presidenta del parlament 170505101957 / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja ha posat data al judici contra els que eren membres de la Taula del Parlament durant la presidència de Carme Forcadell acusats de desobediència durant el procés. La vista oral se celebrarà durant els dies 21, 22 i 24 de juliol.

A finals del mes de març passat, el tribunal es va veure obligat a ajornar sense data el judici a causa de la declaració de l’estat d’alarma amb la qual es van mirar de frenar els contagis del coronavirus. En una providència, el tribunal suspenia el judici que estava assenyalat per als dies 23, 24 i 28 d’abril a causa de «l’excepcionalitat del moment i les incerteses» sorgides, la durada de la qual es desconeixia.

I com anunciava, una vegada aixecat l’estat d’alarma ha fixat una nova data per jutjar els exmembres de la Taula Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, tots de JxSí, així com l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, també per desobediència.

Nuet, al Suprem

Notícies relacionades

La suspensió del coronovirus va ser la segona que s’ha produït per a la celebració d’una vista, que s’hauria fet el mes de novembre de l’any passat, però l’elecció d’un dels membres de la Taula, Joan Josep Nuet, com a diputat d’ERC al Congrés, va forçar la seva cancel·lació.

Qui formava part de la Taula que va permetre la tramitació de les lleis de desconnexió al Parlament per En Comun Podem serà jutjat finalment pel Tribunal Suprem, al ser aforat com a diputat al Congrés. En el seu cas, la causa ha fet un recorregut d’anada i tornada, perquè va ser el mateix alt tribunal qui va remetre al TSJC les actuacions relatives als processats pel procés acusats només de desobediència.