votació en el partit

Conchi Abellán, nova líder de Podem Catalunya

La diputada, que comptava amb el recolzament d'Iglesias, s'ha imposat a la que serà la candidata de la formació a les eleccions al Parlament, Noelia Bail

ea5o6bqxsaw9cwd

ea5o6bqxsaw9cwd

1
Es llegeix en minuts

La diputada al Parlament Conchi Abellán ha sigut elegida aquest divendres com a nova coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, en una votació en la qual ha obtingut 2.961 vots (el 64,4 %) d’un total de 4.595, i en la qual s’ha imposat a qui serà la candidata de Podem a les eleccions del Parlament, Noelia Bail.

Abellán ha liderat la llista Un Podem Amb Tu, que comptava amb el recolzament de Pablo Iglesias, així com de la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i la diputada al Congrés Mar García Puig, i ha aconseguit imposar-se a Bail, que ha quedat segona amb 1.089 vots, el 23,7% del total.

En tercer lloc ha quedat la candidatura de Manuel Galiñanes amb 323 vots (un 7,03%) i en quart lloc ha quedat la llista d’Alberto Bastida, que ha obtingut 222 vots (4,83%).

Notícies relacionades

La diputada al Parlament, que va ser elegida membre de la direcció estatal de Podem el mes de maig passat, incorpora a la seva llista als també diputats dels comuns Lucas Ferro i Yolanda López.

Bail i Abellán ja van rivalitzar en les primàries de la formació per ser la candidata a les eleccions al Parlament de Catalunya, una elecció en la qual, a diferència d’aquesta, Bail es va imposar amb el 46,9% dels vots.

Temes:

Podem Catalunya