Zapatero i Rivera s'enfronten per Ciutadans: «Un dels pitjors experiments de la democràcia»

L'exlíder taronja acusa l'expresident del Govern de ser «el pitjor gestor econòmic» d'Espanya

Els liberals es mostren contents de no agradar a l'exsecretari general socialista

GRAF5298. SAO PAULO, 23/11/2019.- Nos va a llevar años, espero que no muchos, recuperar lo perdido en la última década en Cataluña, que ha sido muy mala, sostuvo en una entrevista con Efe el expresidente del Gobierno español José Luis Rodríguez Zapatero. Zapatero, presidente del Ejecutivo entre 2004 y 2011, habló con Efe al margen del congreso del Partido de Trabajadores (PT) del expresidente brasileño Luiz Inácio Lula da Silva, celebrado este fin de semana en la Casa de Portugal de Sao Paulo. En la entrevista, el antiguo líder socialista español abordó la crisis catalana y las negociaciones para la investidura del también socialista Pedro Sánchez, quien busca la abstención de la formación independentista catalana Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) para poder gobernar en España.- EFE/Sebastião Moreira

GRAF5298. SAO PAULO, 23/11/2019.- Nos va a llevar años, espero que no muchos, recuperar lo perdido en la última década en Cataluña, que ha sido muy mala, sostuvo en una entrevista con Efe el expresidente del Gobierno español José Luis Rodríguez Zapatero. Zapatero, presidente del Ejecutivo entre 2004 y 2011, habló con Efe al margen del congreso del Partido de Trabajadores (PT) del expresidente brasileño Luiz Inácio Lula da Silva, celebrado este fin de semana en la Casa de Portugal de Sao Paulo. En la entrevista, el antiguo líder socialista español abordó la crisis catalana y las negociaciones para la investidura del también socialista Pedro Sánchez, quien busca la abstención de la formación independentista catalana Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) para poder gobernar en España.- EFE/Sebastião Moreira / Sebastiao Moreira (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

José Luis Rodríguez Zapatero i Albert Rivera mai es van creuar en l’arena política. Quan el primer estava al capdavant del Govern, el segon encara no havia aconseguit destacar, i quan el líder dels taronges va aconseguir irrompre en el panorama nacional, l’excap de l’Executiu ja havia abandonat la Moncloa i la secretaria general del PSOE. No obstant, ara que tots dos estan allunyats de la primera línia política, han protagonitzat una picabaralla a conseqüència d’unes declaracions del polític socialista, que ha carregat contra el projecte de l’exdiputat català: «Va ser un dels pitjors experiments de la democràcia».

En una entrevista a la COPE, l’expresident d’Espanya ha carregat durament contra la formació que va liderar Rivera i ha assenyalat la figura de l’exlíder liberal com el problema. «Veurem si ara es reconverteix», ha sentenciat Zapatero. 

«Gràcies, senyor Zapatero. La seva crítica al projecte liberal i constitucionalista que vam posar en marxa és un elogi, venint del pitjor gestor econòmic que va tenir el nostre país i de l’únic expresident europeu que recolza la dictadura de [Nicolás] Maduro», li ha respost Rivera amb ironia en un missatge de Twitter abans de preguntar-li si té alguna cosa per comentar sobre el ‘Delcygate’.

Notícies relacionades

 

A més, les paraules de l’exsecretari general socialista no han tardat a crear malestar entre les files de Cs. La portaveu nacional del partit, Melisa Rodríguez, li ha deixat anar que pot donar «bastant poques» lliçons perquè tota la seva legislatura «va ser fallida».  La dirigent taronja, que ha acusat Rodríguez Zapatero de ser «un dels pitjors gestors, si no el pitjor, que ha tingut Espanya», s’ha mostrat alegre de no agradar a l’expresident del Govern.