PER LA PANDÈMIA DE LA COVID

Borrell, a la Generalitat: abans de reclamar més competències que s'ocupi de les que té

El vicepresident de la Comissió Europea ha assegurat que s'ha malgastat l'oportunitat de reforçar la unitat nacional

zentauroepp53572592 brussels  belgium   29 05 2020   european high representativ200529160945

zentauroepp53572592 brussels belgium 29 05 2020 european high representativ200529160945 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident de la Comissió Europea i exministre socialista, Josep Borrell, ha lamentat que s’hagi «desaprofitat» la pandèmia com a oportunitat per «reforçar» la unitat nacional.

En una conversa que ha tingut lloc aquest diumenge entre Borrell i el vicepresident de Societat Civil Catalana, Borrell ha destacat que el coronavirus «no entén d’ideologies» i que hagués sigut una «gran ocasió» per demostrar unió entre les forces polítiques i les administracions. 

Gestió de competències

Notícies relacionades

L’exministre també ha comentat unes polèmiques declaracions de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en què es relacionava les morts per la Covid-19 amb la transferència de competències. En aquest sentit, Borrell ha demanat a la Generalitat que abans de demanar més competències, s’ocupi de les que ja té, «com la gestió de les residències». 

Budó, ha assegurat en diverses ocasions que en una Catalunya independent «no hi hauria hagut ni tants morts ni tants infectats» per coronavirus, ja que la Generalitat hauria decretat un confinament total «15 dies abans». Quinze dies abans que es decretés l’estat d’alarma, Budó era al míting de Puigdemont a Perpinyà, que va congregar 110.000 assistents.