podem

Iglesias enarbora l'ingrés mínim davant de l'ONU: «És una victòria de la societat»

zentauroepp53648710 pol pablo200604204148

zentauroepp53648710 pol pablo200604204148 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
EFE

El vicesecretari segon, Pablo Iglesias, ha defensat aquest dijous en una intervenció davant de l’Organització de les Nacions Unides, via telemàtica, que l’ingrés mínim vital és una victòria de la societat i la seva aprovació, una «decisió històrica» a Espanya.

Iglesias, que ha participat en un plafó econòmic organitzat pel Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament a fi d’explicar l’experiència d’Espanya en aquest ingrés, s’ha congratulat de la convalidació al Congrés del reial decret que regula aquesta renda mínima i ha comentat que l’estratègia del seu partit, Unides Podem, va ser l’acceleració d’una mesura que feia anys que estaven plantejant.

El també ministre de Drets Socials i Agenda 2030 ha posat en valor que es tracta d’una xarxa de seguretat permanent, un nou dret social que, en definitiva, el converteix en el quart element de l’Estat del Benestar, juntament amb la sanitat, l’educació i les pensions.

Govern de coalició

Notícies relacionades

Iglesias també ha subratllat que el Govern de coalició està implementant mesures a llarg termini per solucionar problemes i construir un escut social davant de la pobresa i la desigualtat i garantir que ningú es quedi enrere en aquesta crisi.

El vicepresident ha comentat que la pandèmia s’ha convertit en un mirall dels problemes de la societat i del model econòmic i financer i s’ha remuntat a la crisi de l’any 2008, quan es van aplicar polítiques que, segons la seva opinió, van atacar l’estat del benestar. Per això, ha remarcat que la Covid ha fet Espanya més conscient de la necessitat de reformes i ha explicat que l’Agenda 2030 no és només un eslògan, sinó un compromís amb les polítiques socials.