A LLEIDA

Atac a una seu de TV-3 amb pintades de suport a Pablo Hasél

El local ha aparegut amb vidres trencats i la façana amb emblemes en favor del raper condemnat per agredir un periodista

undefined53690224 pintades a la seu de tv3 a lleida  imatge del 8 de juny de 2200608102000

undefined53690224 pintades a la seu de tv3 a lleida imatge del 8 de juny de 2200608102000 / TV3

3
Es llegeix en minuts
ACN

La delegació de TV-3 a Lleida ha patit un atac la matinada passada com a resposta a la sentència que condemna a la presó el raper Pablo Hasél i a una multa, tant a ell com als altres tres encausats, per haver agredit un periodista de TV-3 durant una tancada a la Universitat de Lleida (UdL), el 2 de juny del 2016.

Els treballadors de TV-3 s’han trobat els vidres trencats i pintades a la façana amb els escrits «Manipuladors», «Absolució encausats» i «Llibertat Pablo Hasél». La televisió pública catalana ha denunciat els fets i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar-ne els responsables. És el tercer atac que rep aquesta seu, ja que ja en va patir un el 3 de juny del 2016 i un altre el 14 de juny d’aquell mateix any, després de denunciar l’agressió a la UdL.

El primer atac va ser el 3 de juny, l’endemà de les agressions que van patir tres periodistes (dos de TV-3 i un altre del diari ‘Segre’) per part d’alguns joves que ocupaven el despatx del rector de la UdL. En aquella ocasió van tirar contra la façana de TV-3 ous plens de pintura blanca i guix; un atac que aquell dia també es va repetir sobre la façana del diari ‘Segre’, a la mateixa capital del Segrià.

El 14 de juny del 2016, l’atac es va repetir i es van tirar tres pedres contra les vidrieres de la façana, que van quedar esquerdades pels impactes. També van aparèixer pintades amb les paraules «manipuladors» i «no sou periodistes». TV-3 va denunciar els dos atacs així com també les agressions que van patir els seus dos periodistes quan cobrien l’ocupació del rectorat.

La tercera agressió ha tingut lloc aquesta nit. Aquesta vegada, les pintades fan referència a la sentència pels fets denunciats durant la tancada a la UdL i els vidres han rebut cinc impactes amb un objecte desconegut, perquè no s’han trobat pedres a la vorera.

La setmana passada es va fer pública la sentència del jutjat penal 1 de Lleida, que va condemnar el raper Pablo Hasél a sis mesos de presó per un delicte de lesions per haver agredit un periodista de TV-3 durant la tancada de la UdL, el 2 de juny del 2016. Segons el jutge, va quedar provat que Hasél va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista i per aquesta raó, a més de la pena de presó, l’obliga a indemnitzar la víctima amb 12.150 euros.

El magistrat, no obstant, descartava imposar a Hasél una ordre d’allunyament perquè entén que no representa «ara» cap perill per a la víctima. Hasél, a les xarxes socials va qualificar el judici per aquests fets de «farsa», va lamentar que la seva versió «no serveix per a res» i ha anunciat un recurs.

Notícies relacionades

La sentència també condemnava per un delicte de coaccions Hasél i tres acusats més i els imposava a cadascun d’ells una multa de 5.400 euros per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l’entrada al despatx.

Dos redactors de TV-3 van presentar una denúncia a la policia per agressions, ja que, segons es podia veure en diverses imatges gravades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se’ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també se’ls va donar empentes per fer-los fora del lloc. Un altre periodista, un fotògraf del diari ‘Segre’, va rebre una empenta i va caure a sobre d’una taula del despatx del rector. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre.