RECURS DE CASSACIÓ

El jutge del Suprem designat ponent de la sentència de Torra demana apartar-se'n

Miguel Colmenero ha sol·licitat abstenir-se'n a l'haver sigut designat membre de la Junta Electoral Central

És el magistrat a qui corresponia per tanda redactar la sentència relativa a la desobediència del president

zentauroepp53485901 pla mitj  del president de la generalitat  quim torra  asseg200521111846

zentauroepp53485901 pla mitj del president de la generalitat quim torra asseg200521111846 / Job Vermeulen Parlament

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El magistrat del Tribunal Suprem Miguel Colmenero, a qui ha correspost per tanda de repartiment redactar la sentència amb què es resoldrà el recurs de cassació plantejat pel president de la Generalitat, Quim Torra, contra la seva condemna a any i mig d’inhabilitació i multa de de 30.00 euros per un delicte de desobediència, ha sol·licitat abstenir-se’n i ser substituït per un dels seus companys. 

Colmenero al·lega que ha de ser apartat d’aquesta ponència a l’haver sigut designat membre de la Junta Electoral Central i tractar la sentència que se sotmet a revisió en cassació d’una desobediència comesa per negar-se a complir el que havia establert l’àrbitre electoral: retirar els llaços grocs de l’edifici del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral. 

Per tanda

Notícies relacionades

Al magistrat li va correspondre la ponència pel torn rotatori seguit a la sala segona de l’alt tribunal entre els seus membres per repartir-se els nous assumptes. La sentència que està en mans del Suprem és la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va inhabilitar Torra. El mateix president de la Generalitat va admetre els fets que se li imputaven durant el judici, però al·lega que no suposen una condemna per desobediència.

Segons Colmenero, ha de quedar fora d’aquest recurs de cassació, per la seva relació amb la Junta Electoral Central. Abans de decidir si accepta apartar-lo, el ple de la sala segona de l’alt tribunal donarà trasllat al fiscal i les parts personades perquè informin en un termini de 10 dies. Si s’admet l’abstenció, es nomenarà un altre ponent per redactar la sentència del president català.