Direcció General d'Agenda Urbana i Arquitectura

El PP, Vox i Ciutadans acusen Sánchez de «favoritisme» per la contractació de l'arquitecte Carnicero

El dissenyador va ser company d'escola del líder socialista i cobrarà 90.000 euros

Robles defensa el nomenament de Sánchez: «Si algú té aquesta capacitat, ¿per què no?»

zentauroepp53595772 graf3660  madrid  31 05 2020   el presidente del gobierno  p200531145817

zentauroepp53595772 graf3660 madrid 31 05 2020 el presidente del gobierno p200531145817 / JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El PP, Vox i Ciutadans han acusat aquest dijous de «favoritisme» el president del Govern, Pedro Sánchez, i de muntar càrrecs al Govern per posar-hi els seus amics.  Tant el president del PP, Pablo Casado, com el de Vox, Santiago Abascal, han reaccionat a Twitter després que el diari ‘ABC’ hagi publicat que el Govern ha creat la Direcció General d’Agenda Urbana i Arquitectura, al capdavant de la qual ha situat l’arquitecte José Ignacio Carnicero, «millor amic» del president, segons el diari, i que cobrarà 90.000 euros a l’any.

«Hem d’acabar amb el favoritisme i l’endogàmia, deia Sánchez el 2014. Però munta una direcció general al seu millor amic, coincideixen familiars en el Govern, nomena 30 càrrecs a dit en plena alarma, posa la seva assessora a la CNMC i tres portes giratòries a Enagás. Pura hipocresia», ha escrit Pablo Casado a la xarxa social Twitter.

A més, en el compte oficial del partit a Twitter, el PP assegura que Sánchez ha passat de «voler acabar amb el favoritisme a practicar-lo en ple estat d’alarma» i ha afegit que el cap de l’Executiu ja va advertir el 2015 que si ell arribava al Govern «gent com Iñaqui» tindria feina a Espanya.

Per la seva banda, el president de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat que tota la «xerrameca» de Sánchez es redueix a «privilegis i favoritisme», i que els seus amics prosperen mentre «els treballadors de Nissan, agricultors, pescadors... els espanyols... s’empobreixen».

En la mateixa línia, la secretària general de Ciutadans, Marina Bravo, ha indicat que aquest nomenament s’afegeix al «rècord de nomenaments a dit» de l’Executiu en càrrecs com aquest. «En una situació com l’actual, les pràctiques de favoritisme són encara més insuportables. Si alguna cosa demostra aquesta crisi és la importància del mèrit i la capacitat de les persones en alts càrrecs de l’Administració», ha escrit en un missatge a Twitter.

Va ser el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, qui va proposar la seva designació al Consell de Ministres dimarts passat, ja que la nova direcció general depèn de la Secretaria General d’Agenda Urbana i Vivenda.

Echenique contra el mitjà

Notícies relacionades

No obstant, el portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha restat valor a la publicació de la portada de l’‘ABC’ amb un tuit que recull dues portades d’aquest diari del 1939, una de felicitació d’aniversari a Adolf Hitler i una altra amb una imatge de Francisco Franco sota el titular: «Franco, Franco, Franco». 

Per la seva banda, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha dit que no pot ser considerat un demèrit per a un nomenament el que la persona que ocupi el càrrec sigui amic de qui el nomeni, i ha defensat elegir aquesta persona «si té el currículum adequat». «Cal promocionar el talent. I si algú té aquest mèrit, aquesta capacitat i aquest currículum, ¿per què no?», s’ha preguntat.