dissolució definitiva

Convergència presenta concurs de creditors amb un deute de 4,3 milions d'euros

Es tracta del pas previ a la dissolució definitiva del partit nacionalista

La formació té embargades les seus per la sentència del 'cas Palau'

L’advocat Xavier Melero a la sortida de la seu de Convergència.

L’advocat Xavier Melero a la sortida de la seu de Convergència. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), la formació fundada per l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol el 1974, ha presentat aquest dijous un concurs de creditors al Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona com a pas previ a la seva dissolució, han explicat fonts judicials a Europa Press.

Segons ha avançat el diari ‘Ara’, CDC ja va entrar en preconcurs a finals de desembre del 2019 i havia de presentar concurs de creditors el 30 de març, però la crisi del coronavirus va provocar la paralització de l’activitat judicial, i en conseqüència no ha pogut fer-ho fins ara una vegada s’ha reprès l’activitat.

El deute acumulat del partit és de 4,3 milions d’euros, amb el seu patrimoni compromès pel passiu hipotecari i l’embargament de les seus per la sentència del ‘cas Palau’.

CDC deu 2,1 milions d’euros a Caixabank, 1,5 milions al Banc Sabadell, i la resta, al Banc Popular (actualment Banco Santander) per crèdits electorals, tot i que aquest deute està en un litigi judicial al Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

Després de presentar concurs de creditors, el jutge haurà de nomenar un administrador concursal i iniciar la liquidació de CDC.