PEL CORONAVIRUS

Els diputats del Parlament renuncien a l'increment salarial de l'1,1%

Els grups parlamentaris acorden per unanimitat no executar aquesta mesura per l'impacte de la pandèmia

Plano general del interior del Parlament de Catalunya el 21 de mayo, día en que se aprobó la subida de la asignación de ’exconsellers’ y ’expresidents’.

Plano general del interior del Parlament de Catalunya el 21 de mayo, día en que se aprobó la subida de la asignación de ’exconsellers’ y ’expresidents’. / PARLAMENT DE CATALUNYA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts no implementar l’increment salarial de l’1,1% en la nòmina dels diputats previst en els pressupostos de la Cambra catalana. La mesura va ser impulsada pel cap del Parlament, Roger Torrent, davant la crisi socioeconòmica del coronavirus i ha rebut el plàcet de tots els grups parlamentaris. Els comuns i la CUP ja es van mostrar contraris a aquest plus en la votació dels comptes el 4 de març.

La proposta inicial, que va generar crispació entre ERC i JxCat, preveia un increment de l’1,75% que Torrent va rebutjar, però finalment els republicans, els postconvergents i els socialistes van consensuar l’augment de l’1,1% perquè s’aprovessin els pressupostos.

Notícies relacionades

Així mateix, la Cambra catalana va donar fa tres setmanes a la Generalitat més de dos milions d’euros (2.014.232 euros) per contribuir a la lluita contra la Covid-19, corresponents al romanent de l’exercici 2019.

Seguint les recomanacions sanitàries, la Mesa també ha acordat no fer actes multitudinaris fora del Parlament per a la celebració del 40è aniversari i fer només els esdeveniments reduïts que s’adaptin als criteris del Departament de Salut. El ple solemne sí que se celebrarà complint les distàncies de seguretat i els equips de protecció habituals en temps de pandèmia.

Temes:

Parlament