L'exalcalde de Tarragona, a un pas del judici pel 'cas Inipro'

El socialista Josep Fèlix Ballesteros està investigat per vuit delictes relacionats amb la desviació de fons dels serveis socials municipals a favor del seu partit

zentauroepp48345733 ballesteros190526235307

zentauroepp48345733 ballesteros190526235307

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros (PSC) està a un pas d’anar a judici per vuit delictes relacionats amb el ‘cas Inipro’, de presumpta desviació de fons dels serveis socials municipals a favor del partit socialista.

La portaveu del grup municipal de la CUP i denunciant del cas, Laia Estrada, ha informat que l’Audiència de Tarragona ha denegat els recursos de Ballesteros i de la majoria d’investigats, per la qual cosa el cas anirà a judici. A part de Ballesteros, el jutge manté com a investigats la regidora socialista Begoña Floria; l’exregidora de Serveis Socials Victòria Pelegrín, i l’ex cap de gabinet de l’alcalde Gustavo Cuadrado.

També aniran a judici l’exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) Antonio Muñoz; el socialista Alejandro Caballero, contractat per l’empresa Iniciatives i Programes (Inipro) i la tècnica de l’IMSS, també vinculada al PSC, Enriqueta Aznar. No obstant, l’Audiència arxiva les actuacions sobre una funcionària municipal i quatre persones contractades per Inipro.

Ballesteros està investigat per prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d’influències i abús en l’exercici de la funció pública.

La CUP va denunciar un contracte del 2010 entre l’IMSS i Inipro per a un servei d’atenció als emigrants, que es va prorrogar els anys 2011 i 2012 en comptes de tornar a convocar un procediment d’adjudicació.

Notícies relacionades

La instrucció del Jutjat número 1 de Tarragona mostra indicis que Inipro, en comptes de fer els treballs pels quals va ser contractada, va fer tasques a favor del PSC, i Estrada s’ha felicitat que el cas arribi a judici.

Per la seva part, l’advocat de Ballesteros, David Rocamora, ha relativitzat la desestimació dels recursos perquè «no entren en el fons» i ha desitjat «arribar a judici com més aviat millor».